Kvinna pratar i telefon.
Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna
1:26

Efter reklamen: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

(1:26)

Slå på ljud

Om du är en av alla som brukar ladda mobilen på natten så kan det vara dags att tänka om – Iphone-makarna Apple varnar nämligen för att ladda mobilen i sängen.

För många känns det logiskt att ladda mobilen på natten, dels för att den får ladda upp ostört, men också för att vi ska slippa tänka på att ladda mobilen på dagen när vi vill använda den. Men faktum är att det till och med kan vara farligt att ladda mobilen på natten, om man gör det på fel sätt.

Det här ska du inte göra när det blixtrar – myter och sanningar

Apple avråder alla från att sova när de laddar mobilen, och speciellt inte ha mobilen i sängen när den laddas, då det kan resultera i ”eld, elchock eller skada”.

– Sov inte på din enhet, adapter eller trådlösa laddare, och lägg dem inte under täcke, kudde eller din kropp när de är ansluten till laddaren. Lägg din Iphone, adapter och alla trådlösa laddare på en välventilerad yta när du laddar, säger Apple.

Telefonmakarens varning: ”Kroppsskador”

Telefonföretaget varnar också för att använda laddare som inte är gjorda av dem själva, då de menar att de utgör en större risk för kortslutning och eldsvåda.

Brukar du ladda mobilen nära vatten eller vätska av något slag är det något du också borde sluta med, speciellt om du har en halvtrasig laddare, enligt Apple.

Geniala knepet för att få bort de svåraste fläckarna från ugnen – experten tipsar

– Att använda skadade sladdar eller laddare, eller att ladda när det är fukt i närheten, kan orsaka eldsvåda, elektrisk chock, kroppsskador, eller skador på din Iphone eller andra ägodelar.

Källa: The Mirror.

Mest läst