Trendar: InredningMat och dryckResor

Enkla sättet att få garderoben att lukta gott – på ett ögonblick

12 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vem vill inte ha en garderob där kläderna lukta extra gott?
Med det här smarta knepet får du en väldoftande garderob med saker du redan har hemma!
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

Forskning visar att dofter har en stark inverkan på oss människor, och kan väcka särskilda känslor hos oss. Så varför inte utnyttja dofternas kraft till något positivt, och få en mer väldoftande vardag?

De allra flesta av oss vill nog ha kläder som doftar gott. I stället för att förlita dig på ditt tvätt- och sköljmedel – alla vill inte använda parfymerat tvättmedel av exempelvis allergiskäl – kan du addera doften i din garderob, och omges av god doft både i hemmet och på dina kläder.

Ett beprövat knep är att ha en parfymerad tvål i byrålådan eller garderoben – något Julia lärde sig av sin farmor!

Så får du en väldoftande garderob

Men ett annat bra knep är att ta hjälp av saker du antagligen redan har hemma: bomull, glasburkar och parfym. Börja med att ta fram bomullsrondeller, bomullstussar eller näsdukspapper, och spruta ner dessa med din favoritparfym. När bomullen är blöt lägger du ner dem i någon form av glasburk, förslagsvis en syltburk eller liknande som du har diskat ur och rengjort.

Förslut sedan syltburken med någon form av tunt tyg som andas, så att doften sipprar igenom. Nu är det bara att ställa in glasburken någonstans i garderoben, och låta doften sprida sig! När du märker att det luktar mindre är det dags att byta ut de parfymerade bomullsrondellerna mot nya.

Källa: Only hangers.

Annons