Trendar: InredningMat och dryckResor

Malin Berghagen är Feminas nya bloggare: "Man ska njuta av det man har här och nu"

01 aug, 2019 
AvIda Gustafsson
Malin Berghagen
I början av sommaren lanserade vi på Femina podden Berghagen & Tess, som görs av Malin Berghagen och Tess Merkel. Nu är vi glada över att berätta att Malin Berghagen också kommer att blogga hos Femina framöver. Följ hennes blogg malinberghagen-master.femina.se!
Annons

Malin Berghagen är ett känt namn för de allra flesta, först som dotter till de två folkkära artisterna Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen. Men hon har förstås också gjort sig ett namn genom yogan som hon hittade 1998 och har sedan dess varit praktiserade yogalärare och skrivit fem böcker om yoga och hälsa. Centralt i hennes liv är förstås det som kretsar kring yogan, men så klart även familjen med pojkvännen Martin och de fyra snart alla vuxna barnen och livet som utspelar sig i Stockholm, på Mallorca och i Järvsö i Hälsingland. Utöver bloggen har Malin Feminas podd Berghagen & Tess tillsammans med vännen Tess Merkel Salomons.

Välkommen till Femina!

— Tack, det är jätteroligt! Och det känns jättebra att börja blogga igen för Femina. Jag har saknat det litegrann, jag bloggade för en annan tidning för ett par år sedan, det var 2014, och det känns roligt att vara tillbaka på det sättet. 

Annons

Beskriv din blogg, vad är det vi kommer att få läsa där?

— Bloggen är ju litegrann en slags dagboksanteckningar, det har altid varit så från första stund när jag började skriva, det är en slags reflektioner från mitt liv. Jag bor utomlands, vilket är en dröm som jag förverkligade 2013 och det är mycket som hänt i livet sedan dess. Mamma har gått bort, barnen börjar bli stora och min yngsta börjar gymnasiet i höst. Det är mycket vardagstankar och mycket kring det som händer i min egen ålder som har med livet att göra, det är kärlek, mat, hem. Och livslust och hälsa förstås! 

Var hittar du du din inspiration?

 Jag tycker om psykologi och det mänskliga beteendet. Mycket om det som jag tror att livet handlar om: som att utvecklas som människa och leva här och nu. Materiella saker är inte det huvudsakliga. Jag tror att man ska njuta av det man har här och nu och vara tacksam för det, det gör oss enormt rika. Jag har många inspiratörer på så sätt. Men sen tycker jag mycket om inredning, Medelhavet och livet runt Medelhavet. 

Hur har din sommar varit hittills?

— Den har varit väldigt bra. Jag har varit i England och hälsat på min fästmans familj. Sen har jag har haft kurser på Masesggården, som jag har haft varje sommar, jag har åkt dit i 18 år. Sen har vi satt igång mammas utställning uppe i Järvsö, det känns skönt. Det känns jättejättebra.

Annons

Du lever med yogan och strävar efter att vara harmonisk, vilka är dina bästa tips för att få in mer harmoni i livet?

— Jag tror att det största problemet är när vi ältar för mycket och oroar oss om det ska hända i gen eller hur livet kommer se ut längre fram. Det som varit är hugget i sten, det är vad det är och det enda vi kan förändra är vårt sätt att se på det. ”Men vad gagnar att gå här och grunna”, som min pappa skrivit i en dikt. Vi vill i vår podd inspirera till att vara mer i nuet. Man tappar det som är vackert och njutbart som är här och nu om man hela tiden tänker på det som varit eller är någon annanstans. 

Vad händer hos dig i höst?

— Ja, vad är det som händer? Det är så himla mycket! Jag och Martin ska förnya min bok om Mallorca, Mallorca i mitt hjärta, och fått förfrågan att göra den på engelska, vilket är bra eftersom min pojkvän är från England. Och sen ska vi göra den som ljudbok, vi ska även göra Livslust och hälsa som ljudbok och jag ska läsa in den själv. Sen har jag en paryoga-resa på Kefalonia inbokad i september. Plus att jag kommer att börja ha yoga i Stockholm, det är första gången på väldigt länge som jag gör det. Plus att jag ska blogga också!   

Tre snabba frågor med Malin Berghagen:

När skrattade du högt senast?

— Det var nog i går när jag och Martin firade att vi varit ihop. Vi gör det varje månad faktiskt, och det är något som jag vet har inspirerat andra att också göra det. Men Martin får mig i alla fall alltid att skratta.

Annons

När grät du senast? 

Är du en mejl- eller telefon-person?

— Jag vill att det ska gå snabbt så jag är definitivt en telefonperson. Det ska vara enkelt. När man skickar meddelande på telefonen eller när man skickar mejl så tappar man dem i trådar, jag får ingen struktur. 

FOTO: Peter Assarsson

 

Annons