Jobbigaste sakerna med julen – enligt svenskarna
1:08

Efter reklamen: Jobbigaste sakerna med julen – enligt svenskarna

(1:08)

Slå på ljud

I juletider är det mycket som kostar pengar – mat, godis, pynt, gran och inte minst julklappar. Oavsett om man firar med hela släkten eller bara ett fåtal personer kan julklappar kosta mycket pengar. Julen är barnens högtid, och inte sällan är det deras presenter som drar iväg i kostnad.

Nu delar mamman Hannah med sig av smarta tips på olika julklappar man kan ge till barn som inte behöver kosta några pengar alls, men som ändå känns roliga och engagerande.

Här finns det chans till en vit jul

Först på hennes lista är att ge barnen någon form av hemmagjord pollett, som de kan använda för olika saker.

– Det är saker som barnen kan använda för att byta till sig tid med dig – det kan handla om att baka kakor med mamma eller fika med pappa, sparka boll i parken eller ha filmkväll. Det kan vara vad som helst men det är något som barnet kan se fram emot och som fördjupar relationen, säger Hannah i klippet på Tiktok som The Sun har lyft.

Gör något roligt ihop

Mamman har många tips på olika presenter att ge till barn, och det behöver inte nödvändigtvis vara föräldrarna som ger till sina barn – idéerna fungerar lika bra för mor- och farföräldrar, storasyskon, kusiner eller familjevänner att ge till barn. Hon tipsar om att göra konst de kan ha i sina sovrum, skriva brev med beröm eller att göra någon form av klippbok med gemensamma minnen från året som gått.

Enkla sättet att öppna konservburkar – som du inte kände till

Hon tipsar också om att ge bort en upplevelse.

– Om det finns något barnet vill besöka, som den lokala djurparken, ett lekland eller ett biobesök, så kan det vara en härlig idé.

@hannahhomeeducates

These cheap or free Christmas gifts are thoughtful, meaningful and invaluable to kids! I think they are a great way to show your child that you really consider them and several of them are great ways to spend time together too- which is one of the most important things about Christmas! They’re also ideal for doing Christmas on a budget or a plastic free Christmas ☺️ #plasticfreechristmas #christmasonabudget #costoflivingcrisistips #costoflivingcrisisuk #thoughtfulgiftideas #christmasgiftsforkids #plasticfreegift

♬ original sound - Hannah Home Educates
Mest läst