skilsmässa par äldre gråhårig
1:03

Efter reklamen: Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässan

(1:03)

Att skilja sig är alltid en smärtsam process. Även om båda parter är överens om att kärleksrelationen är över så har man gått igenom mycket tillsammans, och det kanske är barn som hamnar i kläm eller såras på vägen.

Men enligt skilsmässoadvokaten Katie Leonard finns det vissa typer av män som är jobbigare att skilja sig från än andra.

– Under min karriär har jag varit inblandad i de allra svåraste fallen och chockerande nog involverar många av dem män i de här yrkesgrupperna, säger hon i en uppmärksammad video på Tiktok, som Insider skrivit om.

Yrkena som skilsmässoadvokaten räkna är upp är: brandmän, poliser, militärer, kirurger och piloter. Katie konstaterar att det såklart inte gäller alla män i dessa yrkesgrupper, men att hon ser att det är fler män som jobbar med just dessa yrken som är jobbiga att ha och göra med under skilsmässoförhandlingar. Främst handlar det om att männen är narcissistiska och kontrollerande.

– De tenderar att vara svårare att hantera under en skilsmässa. De har en slags ”helvetet på jorden, hur vågar du utmana mig”–attityd till rättstvister, säger Katie Leonard.

9 saker lärare irriterar sig på att föräldrar gör – anonyma svaren

Därför är de männen jobbigast att skiljas från

Advokaten anser att det yrkesgrupperna har gemensamt är att de är väldigt respektingivande med mycket ansvar.

– Om man ser på dessa yrken, vad har de gemensamt? De är som gudar inom sina yrken, eller hur? Om du är polis går du runt med pistol. Du går runt med auktoritet. Är du kirurg går du runt på sjukhuset och alla ser upp till dig, du leder och alla behandlar dig med respekt. Och sen kommer du hem och plötsligt ber någon dig ta ut soporna. Jag tror det kan vara en tuff övergång.

Hon konstaterar också att man som pilot eller arbetar inom militären har ansvar för flera hundra människor livs åt gången, och att män inom dessa yrkesgrupper också oftare är narcissistiska och kontrollerande än andra män.

Videon har setts över 1,5 miljoner gånger och fått över 12 000 kommentarer, där många kvinnor känner igen sig.

”Jag skilde mig från en kirurg och kan bekräfta att detta stämmer”, skrev en person.

7 skäl till att din bästa vän borde bli gudmor till ditt barn

På allmän förfrågan har Katie också gjort en uppföljande video om vilka kvinnor det är jobbigast att skiljas från – och här handlar det om en grupp, snarare än fem.

– När du skiljer dig från en hemmafru så blir de paralyserade av skräck, och med rätta eftersom hela deras liv kommer förändras, säger Katie och fortsätter:

– Det finns mycket de inte känner till om vad som händer finansiellt, så de tenderar att stoppa huvudet i sanden och dra ut på det.