Maria Thattil är influencer och har vunnit Miss Universe-titeln i Australien – men hon har också en master i personalrelationer och har studerat psykologi på universitet i Australien.

Men på grund av sitt vackra yttre har Maria haft svårt att bli tagen på allvar eller ses som kompetent. Nu arbetar hon som rekryterare, men har tidigare haft svårt att få jobb på grund av hur hon ser ut och hur hon sminkar sig.

– Jag fick höra på min praktik, väldigt tidigt under min karriär, att jag måste vara extra snäll mot människor för att jag ser bra ut, annars kommer de anta att du är otrevlig. Det var en kvinnlig chef som sa det, och det kändes nedslående, säger Maria Thatill till australiska sajten news.au.

Maria anklagades för att ha fått jobbet på grund av sitt utseende

Maria fick också höra av en manlig chef att hon hade för mycket smink på sig och brydde sig för mycket om vad hon hade på sig. Hon har också fått höra att hon fått jobb bara för att de manliga cheferna tyckte att hon var snygg – trots att hon fick just det jobbet efter en telefonintervju med två kvinnor.

Maria, som är född i Australien men har indiska föräldrar som flyttade till landet innan hon kom till, konstaterar att mycket med hennes utseende just nu är sånt som anses vackert – men att skönhetsnormer också förändras över tid.

– Jag tror det är riktigt viktigt att synliggöra att samhället har väldigt olika skönhetsnormer, och just nu är det mycket som jag har naturligt – det kan vara min hudton eller att mina läppar är större – som glorifieras av media och samhället som något attraktivt, säger hon till news.au.

Läs mer:

Det gör Rederiet-stjärnan Göran Gillinger i dag

Stjärnans stora hälsoresa – lade om hela livet: ”Blev min last”

Lush lanserar produkter för afrohår

Mer läsning

Femina