Slå på ljud

I rollen som Raspen i populära Rederiet blev Göran Gillinger ett känt ansikte i hela Sverige.

Efter att ha fortsatt karriären med roller i En fyra för tre, Emma åklagare och Kommissionen så har Gillinger dragit sig tillbaka från rampljuset och jobbat som manusutvecklare. I sommar skulle han dock ha synts i nya serien Åreakuten, innan serien lades ner.

– Nu är jag manusutvecklare, så det är det jag gör. Jag står inte på scen eller något på grund av corona, men jag har jobb iallafall. Men vi hoppas ju på att Åreakuten ska komma tillbaka förr eller senare, säger Göran Gillinger till Hänt.

Göran Gillingers viktigaste roll – papparollen

Men Rederiet-profilen har andra mål med livet, och fokuserar mycket på familjen. Han och frun Jenna Gillinger har sammanlagt fyra barn, och det är till dem som Gillinger nu vill vara en fin förälder.

– Mitt drömjobb är att vara en bra pappa. Sen hur vägen dit blir är en annan femma. Min äldsta son fyller 17 år nu så den drömmen kom naturligt för 17 år sen. Nu är jag bara fascinerad över att jag har en 17-åring, 15åring, fem-åring och tre-åring hemma, säger han till Hänt.

Att hans äldsta barn snart är myndig tycker han är både positivt och sorgligt samtidigt.

– Nackdelen med tonåringar är ju att allt blir dyrare, men de sköter sig ju själva. Och sen är det ju så att även fast det är en stor sorg att de inte behöver en på samma sätt längre så är det ju en del av deras mognadsprocess i att bli äldre och det tycker jag är skitspännande, säger han till sajten.

Läs mer:

Så mycket lägger drottning Elizabeth på julklappar till sina nära och kära

Danska stjärnan kan ta över efter Johnny Depp

Rupert Grint har skaffat Instagram – visar upp dottern med udda namnet