Trendar: InredningMat och dryckResor

Pappans smarta rivjärnsknep hyllas

13 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.

Det jobbigaste med att laga mat kan vara att städa upp efteråt.
Men med den här pappans smarta knep så slipper du ett moment när du använder rivjärnet – och vi kan inte förstå att i inte tänkt på det förut.
”Du har förändrat mitt liv”, är en reaktion på den uppmärksammade videon.

Annons
4 matlagningsmissar som gör grönsaker mindre nyttigaBrand logo
4 matlagningsmissar som gör grönsaker mindre nyttiga

Riven ost är gott – men att städa i köket är desto tråkigare. Dessa två faktum var något som pappan Slade tog till vara på när han bestämde sig för att tipsa om ett smart matlagningsknep.

I en video på sociala medier-appen Tiktok, som brittiska sajten The Sun också har plockat upp, visar Slade på kontot ”The dad briefs” upp ett enkelt tips som gör rivandet av ost eller andra livsmedel så mycket enklare.

”Ett bra gammalt trick för att riva ost”, beskriver Slade knepet.

I videon trär han en liten plastpåse runt botten av rivjärnet innan han ställer ner det på bänken och börjar riva osten. När han rivit klart skakar Slade till rivjärnet så att all ost faller ner i påsen. Vips har man en påse med riven ost, perfekt till exempelvis tacos eller att strö över en lasagne, och man slipper kladdet som kommer av att riva med bara en tallrik under rivjärnet.

Hyllas för det smarta tipset

Bland kommentarerna är det många som är glada över att ha tagit del av videon. Klippet har gillats över 110 000 gånger och fått tusentals kommentarer.

”Meh, det känns ju självklart nu”, skriver en person.

”Du har förändrat mitt liv!”, hyllar en annan person.

”Det är så tillfredsställande när man släpper ner påsen”, svarar Slade i en kommentar.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons