TV: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
0:58

Efter reklamen: TV: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Slå på ljud

Bläckpennan Cristal från märket Bic måste vara en av världens vanligaste pennor, och även i Sverige är det få personer som inte har använt den alldagliga bläckpennan – vare sig man stött på den hemma, i skolan eller på jobbet.

Till skillnad från en del andra bläckpennor med lock så har den här pennmodellen ett litet hål på sitt lock, något man kan undra om det är kontraproduktivt om syftet är att locket ska gör att bläcket inte torkar ut.

Men locket är nog mest till för att man inte ska råka rita med pennan i onödan – och hålet i locket har en annan, och livsviktig funktion.

Knepen som hjälper mot torra händer

Därför är det ett hål i locket på vanliga bläckpennan

Man har nämligen insett att det är många som, medvetet eller omedvetet, tuggar på sina pennor, och locket på pennan är till för att rädda liv. De allra flesta som råkar sätta saker i halsen är barn i åldrarna sex till 15 år, och om man råkar sätta pennlocket i halsen så är hålet till för att man inte ska kvävas. Genom lockets lilla hål kan man fortfarande få luft, och får mer tid att få upp locket ur halsen innan det är en fråga på liv och död.

Källa: Brightside.me

Därför har muggen från IKEA en skåra på botten – smarta funktionen

Se också: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna
1:26

Efter reklamen: Se också: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

(1:26)

Slå på ljud
Mest läst