Trendar: InredningMat och dryckResor

Världsstjärnan: Därför får min tioåring inte ha mobil

29 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Världsstjärnan Pink vill inte att hennes barn ska sitta fast vid skärmar, och tycker att det finns nackdelar med dagens teknik.
Därför har hon inte låtit sin äldsta dotter få en mobiltelefon, trots att hon fyllt 10 år.
– Det finns en bra och en dålig sida med teknik, säger Pink till The Today Show.
Annons
Obehagliga saker din telefon vet om digBrand logo
Obehagliga saker din telefon vet om dig

Världskända artisten Pink, som egentligen heter Alecia Moore, har två barn med sin make, motorcross-proffset Carey Hart – Willow Sage, född i juni 2011, och Jameson Moon, född december 2016.

När Pink gästade The Today Show i februari 2022 berättade hon om sina uppfostringsmetoder, som en del säkert kan höja på ögonbrynen åt. När dottern Willow var tio år hade hon nämligen inte fått en mobiltelefon än.

– Det finns en bra och en dålig sida med teknik generellt för vuxna, också. För barn så är jag inte där än. Jag har en tioåring som inte har en telefon, men hon poängterade faktiskt för mig igår att ”Du vet att de flesta barnen i min klass har en mobil.” Det rör mig inte ryggen. Jag bryr mig inte, sa Pink i intervjun.

Annons

Artistens konservativa hållning till teknik när det gäller hennes barn är dock inget hon applicerar på sig själv.

– Vi kan inte vara dinosaurier som föräldrar, vi måste liksom omfamna det och hänga med, sa hon i intervjun.

Penelope Cruz hindrar barnen från att ha mobil

Pink är inte den enda kändisen som är skeptisk mot att barn ska ha mobiltelefoner. Penelope Cruz berättade 2021 att hon hade förbjudit sina barn att använda både mobiler och sociala medier, när de då var tio och åtta år gamla.

– Det finns inget skydd för dem, för hjärnor som fortfarande utvecklas och hur det påverkar hur de ser sig själva, sa Penelope Cruz.

Hon ville dock inte hindra dem från att kolla på tv-serier och film.

– Mina barn får bara kolla på film ibland, och en del tecknat. Hur skulle jag kunna hindra dem från att se på film? De har gett mig några otroliga ögonblick av glädje sen jag var en liten flicka.

Källa: Newsner.

Pinsamma saker du gjorde på Facebook i början av 00-taletBrand logo
Pinsamma saker du gjorde på Facebook i början av 00-talet
Annons