Trendar: InredningMat och dryckResor

Så får du din Iphone att räcka så länge som möjligt

03 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
mobil iphone batteri livslängd
Ju längre du har haft din Iphone, desto sämre blir batteritiden.
Men för att du ska slippa köpa ny mobil finns det knep att ta till för att få batteritiden att räcka längre.
Här är fyra smarta tips att ta till för att få mobilen att räcka längre!
Annons
Kollar du TIKTOK/Instagram innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmarBrand logo
Kollar du TIKTOK/Instagram innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmar

Bara för att ens Iphone har fått några år på nacken betyder det inte att den inte går att använda. Att få ens mobil att hålla så länge som möjligt utan att byta ut den är både bra för miljön och för plånboken. Men ett vanligt problem med äldre telefoner är att batteriet blir allt sämre, och mobilen måste laddas ofta.

Det finns dock vissa knep som gör att batteriet håller längre, så du slipper känna ett behov att byta ut mobilen i förtid. Här är fyra enkla tips för att få ut det mesta av din Iphones batteritid!

1. Ändra din appanvändning

Om du går på in på appen Inställningar, och sedan klickar på Batteri, så kan du om du scrollar ner se ”Batterianvändning efter app”. Där ser du alltså hur stor andel av ditt batteri som går åt till att använda de olika apparna. Genom att använda apparna som drar mest av ditt batteri mindre så kommer du få batteriet att hålla desto längre!

Annons

2. Sänk ljusstyrkan

Det här är kanske det allra enklaste knepet – genom att sänka skärmens ljusstyrka drar mobilen mindre batteri. Du behöver inte heller dra ner styrkan till absolut lägsta, det kan göra det ansträngande för ögonen att läsa vad som står på skärmen, men om du alltid har högsta ljusstyrkan kan du märka skillnad i batteritid rätt snabbt bara genom att sänka lite.

Kvinna sitter med mobilen i fönstret.
Det går enkelt att spara batteri.

3. Ha koll på nätverken

Ett wifi-nätverk med stark signal kommer dra mindre batteri att använda, än ett wifi-nätverk med svag signal. En svag signal kommer din Iphone få ägna mer batterikraft åt att göra starkare och hitta en ersättare för. Bra wifi gör alltså att batteritiden förlängs. Med det sagt så är det alltid bättre att använda wifi än att förlita dig på mobilens internet – för det kommer dra ännu mer batteri.

Annons

4. Slå på strömsparläge

Om du verkligen vill spara batteri ordentligt – exempelvis om du bara har några procent kvar och vill att mobilen ska hålla hela vägen hem – så kan du slå på strömsparläge. Det gör du antingen på Inställningar > Batteri, eller bland dina genvägar som du kommer åt när du drar ner från övre högra hörnet. Bland genvägarna ser strömsparläget ut som ett batteri.

Strömsparläget förändrar flera av din Iphones funktioner. Dina appar kommer till exempel inte automatiskt uppdateras förrän du slår av strömsparläget igen. Om du glömmer stänga av det är det alltså till exempel lätt att tro att du inte fått några nya mejl. Funktionen sänker också ljusstyrkan, gör att mobilen låser sig själv snabbare och en del visuella effekter stängs av.

Källa: Macworld.

Annons