slipp notiser iphone
Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna
1:26

Efter reklamen: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

(1:26)

Slå på ljud

I dag är det för de allra flesta helt självklart att vara ständigt kontaktbar. När vi bär med oss våra smarta mobiler i fickan har vi hela tiden tillgång till sms, telefonsamtal, sociala medier och jobbmejlen – det kan kännas som att man aldrig får vara ifred, eller att man inte har någon ursäkt att inte svara direkt.

Känner du igen dig i att du får ångest av alla notiser och blinkande siffror på mobilen? Då finns det faktiskt en enkel åtgärd du kan göra på din mobil för att göra alla väntande meddelanden lite mindre påtagliga.

Du har laddat mobilen fel – så går det snabbare

Du behöver faktiskt inte ha alla notiser på för alla appar. Välj själv vilka appar det stressar dig att se en liten röd siffra med väntande meddelanden, och vilka appar det bara känns kul att se att någon vill nå dig. Sedan stänger du helt enkelt av de du inte vill ha kvar!

Nedan visar vi hur du ställer in detta på en Iphone, men liknande inställningar finns givetvis även på Androidmobiler.a

Så här gör du enkelt för att slippa notiser på din Iphone

1. Gå in i appen Inställningar.

2. Klicka sedan på Notiser. Här väljer du vilken app du vill justera dina notiser för – kanske mejlappen, nyhetsappar eller något socialt medium.

Slipp telefonförsäljarna – en gång för alla

3. När du är inne i appen du vill slippa röda notiser ifrån stänger du av Brickor. Du kan också experimentera med om du vill ha notiser överhuvudtaget, och i så fall i vilken form. Testa vad som passar dig bäst!

På exempelbilden nedan är den röda notisbrickan avstängd på Facebook-appen.

7 tips för att hantera perfektionism och prestationsångest
1:37

Efter reklamen: 7 tips för att hantera perfektionism och prestationsångest

(1:37)

Slå på ljud
Mest läst