0:50

Efter reklamen: 7 stylingknep inför visning av din bostad

(0:50)

Vi är nog många som hamnat i situationen – vi har köpt en flaska vin med kork, bara för att upptäcka att vi förlagt korkskruven eller att vännen vars hem vinflaskan ska drickas i inte ens äger en. Vad gör man då? Många väljer nog att peta ner korken i flaskan, något som dock kommer med stora fläckrisker på både väggar och kläder, speciellt om det är rödvin som ska öppnas.

Men det finns faktiskt ett oväntat knep som går att använda för att få upp korken utan problem – och det stavas plattång. I ett viralt klipp som sprids på sociala medier-appen TikTok, visar en man hur man enkelt får upp korken med hjälp av en plattång.

Ekonomi

Så kan kvinnor få kontroll över hushållskostnaderna

Så här öppnar du en vinflaska med plattång

I klippet klämmer han åt halsen på vinflaskan med plattången, och sätter igång värmen på den. Värmen från hårstylingsverktyget gör att trycket ökat, och till slut börjar korken glida ut ur flaskan.

Det är bara viktigt att se till du dels inte får korken i ögonen – i många fall räcker det nog att hålla plattången längs flaskhalsen så pass att korken åker upp halvvägs, och sen plocka bort den för hand. Var också noga så att plattången inte är på högsta värmen, då det kan få vinet att börja koka.

7 saker vi trodde höll hela livet – men som har ett bäst före-datum

Det är ju inte ett knep som ersätter en smidig korkskruv, men kan vara behändigt att komma ihåg om det är kris!

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)