Så gör du rent dina airpods

Hörlurarna AirPods har inte varit känt i mer än några år men används ändå flitigt av många. Men som mycket annat så har AirPods en förmåga att samla på sig smuts, vilket i sin tur kan påverka ljudkvaliteten i hörlurarna och såklart också kännas lite ofräscht. Det är därför viktigt att rengöra dina AirPods med jämna mellanrum.

0:41

Efter reklamen: Husmorsknepet: Så rengör du din disktrasa

(0:41)

Var försiktig med vätska

Dina AirPods är vattentåliga men inte vattentäta, undvik därför att tvätta dina AirPods under rinnande vatten.

Använd istället en torr och luddfri trasa och torka sen rent dina AirPods från smuts och andra orenligheter. Skulle dina AirPods ha utsatts för något som orsakat fläckar så kan du använda en lätt fuktad trasa att torka av dem med.

Det kan vara fläckar som uppkommit av solskyddskräm, olja, parfym eller någon typ av kräm. Kom ihåg att vara försiktig med vätska vid öppningarna, där högtalare och mikrofon sitter. Rengör istället mikrofonen och högtalarnäten med en torr bomullstuss och undvik att använda vassa material för att rengöra dina AirPods.

Vaccinspruta och Airpods – här kan du tjuvkika på Apples nya emojis

Desinficeringsmedel som rengöring

Desinficeringsmedel kan användas som rengöring för dina AirPods. Enligt Apple så kan du använda en trasa med 70% isopropyl eller en desinficerande servett från Clorox för att rengöra utsidan av sina AirPods.

Precis som nämndes tidigare är det viktigt att se till att det inte kommer in vätska på högtalarnätet och att du inte lägger ner dina AirPods direkt i något rengöringsmedel.

Lycka till med tvättandet!

Därför ska du alltid stänga dragkedjan när du tvättar

Källa: Apple

Utvald läsning

Femina