Se också: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Se också: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

De flesta av oss har nog minst ett par skor som luktar bra mycket sämre än vi hade velat. Ofta är det gympaskor, sneakers eller tygskor som använts flitigt – och kanske särskilt på sommaren – som kan få en obehaglig odör.

Men om skorna är hela och fina i övrigt vill vi ju inte slänga bort dem, så vad ska du då göra? Jo, det finns faktiskt ett enkelt och billigt tips som gör att du slipper skor som luktar illa.

Det är städexperten Carolina McCauley som delar med sig av ett smidigt knep på sina sociala medier, som många nu väljer att testa.

”Så får du dina skor att sluta lukta”, skriver hon till en video på Tiktok.

Klippet visar – vi har använt rivjärnet fel hela tiden

Allt du behöver för att rädda skorna från dålig lukt är bakpulver och ett par gamla strumpbyxor i nylon, som med fördel har överdelen bortklippta. Första steget är att du lägger ner några skopor bakpulver i de gamla strumpbyxorna. Knyt sedan strumpbyxorna så att de blir till en koncentrerad boll. Sätt sedan ner bollen i skorna och låt dem göra sitt!

Flera tips för att slippa odör i skorna

Ha bollarna i skorna när du inte använder dem så kommer lukten försvinna – det tar inte särskilt lång tid för bollarna att fungera. Sedan räcker det med att uppdatera bakpulvret varannan vecka för att det ska fortsätta fungera.

Detaljen på tandkrämstuben – det kände du inte till

Carolinas följare är imponerade av att knepet fungerar, och ger också sina egna tips på hur man får det att fungera ännu bättre.

”Addera lite tea tree-olja också!”, skriver en person.
”Testa också tepåsar – de fungerar med”, skriver en annan.

Se också: 5 smarta tips för att städa badrummet
1:12

Efter reklamen: Se också: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud