Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna
1:26

Efter reklamen: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

(1:26)

Slå på ljud

Är det något hushållsföremål alla har hemma så är det tandkräm – vi borstar tänderna både morgon och kväll och man klarar sig inte länge utan tandkräm. Men oavsett vilket märke du använder så finns det en mystisk detalj som återkommer på tuberna, som förvirrat många genom åren.

Längst ner på förpackningar har de flesta tandkrämstuber nämligen en färgad remsa, precis där tuben knips ihop och tar slut. Men vad fyller färgblocket för funktion, och varför sitter den där?

Svaret är enklare än man kanske skulle kunna tro – det handlar bara om att göra tillverkningen så enkel och effektiv som möjligt. Sajten Brightside skriver att en tandkrämstillverkare berättat att märkningen är en indikator för var maskinen som tillverkar tuberna ska klippa varje tub. Märkningen gör det alltså lättare för maskinen att tillverka identiska tuber till våra tandkrämer.

Därför har muggen från Ikea en skåra på botten – smarta funktionen

Då ska du byta tandborste – dolda funktionen

Tandkrämen är inte det enda föremålet för munhygien med dolda funktioner eller okända detaljer. Många tandborstar har ett inbyggt system för att visa när det är dags att byta ut dem mot en ny.

Om din tandborste har exempelvis blå borst på sidorna är det något du bör hålla koll på – när färgen bleknar är det nämligen ett tecken på att tandborsten har använts för mycket och skulle må bättre av att slängas i papperskorgen än gå en omgång till i munnen.

Hushållsföremålens smarta funktioner du kanske missat

Mest läst