Gteborg 2020-05-17 En kvll p Bingolotto med programledaren Lotta Engberg Foto Tommy Holl / TT Kod 2391

På kvällen före dopparedagen, den 23 december, är det flera miljoner personer i Sverige som sitter klistrade framför TV:n för att spela traditionsenlig bingo på Bingolottos uppesittarkväll i TV4, som i år rattas av programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Men om man har kommit hem från stora julhandlingen utan en Bingolott, eller inser när resten av familjen gör sig redo för att spela att man också vill vara med och spela, så finns det lösningar.

Bingolotto har nämligen tagit fram flera sätt för att kunna spela bingo digitalt, som man kan använda på den mytomspunna uppesittarkvällen.

Köp digital lott för att spela Bingolotto...

På Bingolottos hemsida kan man köpa digitala lotter, som man sedan laddar ner antingen till mobilen, datorn eller till sin surfplatta. Är man en traditionalist som gärna vill hålla biljetten i handen så går faktiskt lotterna också att skriva ut – och vips är man med i matchen mot släktingarna igen.

... eller ladda ner Bingolottos app

Ett annat sätt att vara med att spela på kvällen den 23 december är att ladda ner Bingolottos app. Där kan man både köpa bingolotter, eller spela de lotter man köpt på hemsidan. Där finns också andra bingospel man kan roa sig med, om man tröttnar på släkten eller artisterna i Bingolottos uppesittarkväll.

2019 var det över två miljoner tittare som kollade på Bingolottos uppesittarkväll i TV4, och programmet slog omsättningsrekord. Det samlades då in 60 miljoner kronor till Sveriges föreningar, klubbar och förbund genom försäljningen av Bingolotter. Enligt John Sarafian, pressansvarig för Bingolotto är detta något man beräknar kunna slå i år.

På måndagen blev det känt att Björn Skifs, som skulle ha uppträtt under uppesittarkvällen, ställer in på grund av att han blivit förkyld. Han ersätts av Peter Jöback.

Läs mer:

Därför saknas Bingolotto-programledaren Stefan Odelberg

Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

Rickard Olssons nya liv – byter namn

Utvald läsning

Femina