Trendar: InredningMat och dryckResor

10 saker bartendern stör sig på att du gör

06 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
Bartender som blandar drinkar
Tillhör du en av dem som står och viftar med kortet vid baren, eller vill du skryta med din drinkkunskap? Ja, då står du nog på bartenderns shit list... Här är tio saker bartendrar stör sig på att du gör!
Annons
TV: Se 7 saker restaurangpersonalen stör sig på att du görBrand logo
TV: Se 7 saker restaurangpersonalen stör sig på att du gör

Det är möjligt att det är alkoholen som gör att vi tappar vett och etikett, men hur beter du dig egentligen när du hänger över barndisken? Här är tio saker som är riktigt störande, enligt bartendrar:

Här är 10 saker bartendern stör sig på att du gör

Hur många kan du pricka av på listan...?

Du tror att du själv är bartender

Ja, en bartender kan trolla fram det mesta. Men när du själv står där och ska förklara vad som var i drinken du lyckades komponera ihop på en hemmafest blir personen bakom bardisken nog inte speciellt glad. Eller ännu värre när du ska berätta om den fantastiska drinken (som garanterat hade ett urfånigt namn) på partyresan i Alanya. Det finns nog en anledning till varför drinken inte finns på menyn...

Annons

Du klagar över priset

170 kronor för ett glas vin eller 200 kronor för en drink kan kännas mycket, men vad du tycker om priset håller du såklart (!) för dig själv. Det är uppenbarligen inte bartendern som sätter priset och hur tror du att personerna som jobbar i baren eller på klubben får lön?

Gossip Girl

Du viftar med kortet

Om du tror att bartendern ska se dig och att du ska få hjälp snabbare för att du står och viftar med kortet, tror du fel! Bartendern ser dig nog som det är – men hen ser också alla andra femtio personer som står framme och trängs vid disken.

Du klagar över att det inte smakar sprit

Efter din femte drink är det nog snarare du som tappat smaksinnet...

Du klagar över att det tar lång tid

Att sucka eller himla med ögonen för att det tar lång tid är ett big no no. Varken du eller bartendern vill att det ska bildas kö och bartendern jobbar garanterat så snabbt hen kan. Men du får komma ihåg att det tar sin tid att blanda ihop en drink.

Annons

Du har inte bestämt dig – när det faktiskt är din tur

Du har stått i kön och haft minst 15 minuter på dig att bestämma dig för vad du vill ha – men ändå står du och velar när du kommer fram och ska göra din beställning. Snabba puckar, hallå!?

Edie och susan i Desperate Housewives

Du beställer åt alla, men vill dela upp notan

Att passa på att beställa åt alla vänner när du ändå är vid baren är toppen! Men att sen, när beställningen är gjord och drinkarna blandade, säga att notan ska delas upp är inte speciellt uppskattat av bartendern som då måste stå och räkna om... Swish är inte helt fel!

Du ställer shotglaset upp och ner vid baren

En del verkar tro att det är coolt att beställa en shot i baren, svepa den snabbt och sen ställa shotglaset upp och ner för att visa att den starka spriten sveptes i ett. Nej, det är inte coolt och nej, det är inte uppskattat av bartendern. Vet du hur kladdigt det blir på disken? För att inte tala om all sprit som fastnar i de små gummimattorna som ligger på bardisken.

Annons

Du beställer "samma drink som sist"

Gå inte fram till baren och säg "samma drink som sist" eller "samma drink som din kollega gjorde". Med tanke på att bartendern säkerligen har blandat 50 drinkar sedan du gjorde din senaste beställning är det i princip omöjligt för hen att veta.

Du slänger in en raggningsreplik

Försöka kan man ju alltid, men tänk på att bartendern är spiknykter, medan du antagligen är lite för rund under fötterna. Att tjata om hur het bartendern är, är varken smickrande eller sexigt.

Foto: TT, skärmdump Desperate Housewives, Gossip Girl

TV: Så enkelt gör du en somrig bellini med smak av hallonBrand logo
TV: Så enkelt gör du en somrig bellini med smak av hallon
Annons