Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

Att stryka eller steama plagg kan vara både bökigt och tidsödande. Om du har garderoben full med skrynkliga plagg kan det ta flera timmar att få allt skrynkelfritt. Men du behöver faktiskt inte plocka fram din steamer och ånga plagg efter plagg för att få den effekten – det går att efterhärma i en torktumlare på ett kick.

Om du har tillgång till en torktumlare kan du alltså få ångade och skrynkelfria kläder på en bråkdel av tiden som det skulle ta att stryka eller steama plaggen. Allt du behöver addera är ett par isbitar.

Farmoderns smarta knep får kläderna att lukta gott i 20 år

Det är Tiktok-kontot Sheets laundry club som delat med sig av det smarta och enkla husmorsknepet, som de menar bara tar tio minuter.

”Testa det här knepet för att få steamade kläder utan strykjärn”, skriver de och fortsätter:

”När du upptäcker tvättknepet som gör att du kan steama dina kläder genom att kasta in ett par isbitar i torktumlaren och köra på högsta effekt i tio minuter”.

Så får du skrynkelfria kläder på några minuter

Hur ska du du gå till väga för att steama kläderna i torktumlaren så du slipper skrynkliga plagg? Börja med att lägga in de skrynkliga men torra plaggen i torktumlaren, och lägg sedan in två eller tre isbitar på plaggen. Sedan är det dags att dra upp torktumlarens effekt och köra maskinen i fem till tio minuter. När du sedan plockar ut plaggen kommer de värsta rynkorna vara borta! Häng upp plaggen på klädhängare medan de svalnar.

Så torkar du tvätten snabbt utan att använda torktumlare – supersmarta knepet

Bland kommentarerna är det flera som uppskattar tipsen – och andra som konstaterar att de länge använt sig av liknande knep, men att de i stället för isbitar använt sig av fuktiga kläder.

@sheetslaundryclub

Replying to @guvnaaa1 full version of the ice cube clothing steaming hack. Follow for more laundry hacks tips and tricks! #laundryroom #laundrytok #homehacks #homecleaningtips #laundrytipsandtricks #laundryhacks #ecoconscious

♬ Hey It's Me - Official Sound Studio
Mest läst