Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta funktionen i locket – som du inte kände till

20 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Vi har alla varit med om det – du ska öppna en produkt men får inte bort skyddsplasten utan att ta till tänderna eller bryta en nagel.
Men det finns faktiskt ett enkelt knep som gör att du enkelt får upp förpackningen, som du antagligen aldrig har tänkt på.
”Jag kan inte förstå att det är så enkelt”, skriver en person.
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

Du känner säkert igen dig i situationen – du ska öppna en ny förpackning av handsprit, smink, hudvård eller något annat, men när du försöker får du inte bort skyddsplasten. Många tar till det ohygieniska redskapet tänderna, eller lyckas till slut peta bort den med hjälp av en nagelkant, men bryter en nagel eller tappar nagellack på köpet.

Men det behöver faktiskt inte vara så knepigt – det finns ett inbyggt knep på en hel del lock som inte många känner till.

I en video på sociala medier-appen Tiktok visar Miranda O'Blenis upp ett okänt tips, som får många att gapa när de hör det.

– Nyligen såg jag det bästa livsknepet, som är helt förbluffande. Alla som jag har visat det för har också blivit förbluffade, säger hon i videon.

Annons

Smarta tipset du inte kände till

Hon håller upp en vanlig liten flaska med handsprit, som många av oss har i väskan. Innan man kan använda handspriten måste man öppna den genom att ta bort locket och pilla bort den lilla förslutningen, så det går att hälla ut handsprit genom lockets hål. Men här är det knepiga – hur får man bort den lilla lappen utan att använda tänderna eller skrapa av nagellacket?

– Använder du tänderna? Det är inte särskilt hygieniskt, eller hur? Eller tar du bort det och riskerar att bryta en nagel eller förstöra nagellacket, säger Miranda, innan hon visar sitt knep.

Hon öppnar locket och visar en liten pigg, som används för att täppa till öppningen och undvika läckage. Sedan tar hon den piggen och trycker ett hål i plasten, för att sedan skruva på locket igen.

– Tryck ner den så har du ett hål. Sätt på locket igen och du är redo att använda handsprit, säger hon.

”Precis lärt mig”

Bland kommentarerna är det många som aldrig har tänkt tanken.

”Smart!! Nu ska man bara komma ihåg det”, skriver en person.

”Jag gör det här hela tiden med mjölken till kaffet. Det funkar jättebra”, skriver en annan.

”Hur är jag över 30 och har precis lärt mig detta”, undrar en tredje.

”Jag kan inte förstå att det är så enkelt och samtidigt skulle jag aldrig ha kommit på tanken”, konstaterar en person.

Annons