Artikeln innehåller reklamlänkar
Slipp hår på kläder med det här smarta tipset

Foto: TT

Har du också känt frustration över hårstrån som fastnar på dina kläder? Du är inte ensam! Enligt en undersökning från maj 2020 upplever så många som var femte svensk kvinna mellan 35 och 70 år detta problem. Men oroa dig inte – vi har ett smart tips som kan lösa detta problem en gång för alla, på ett enkelt och miljövänligt sätt.

Irriterande hårstrån på kläderna kan som bekant komma från dina älskade husdjur eller till och med från ditt eget hår. Men oavsett källa så förstör de lätt utseendet på dina kläder – finns det något tråkigare än att upptäcka att din favorittröja eller kappa är full med synliga katthår?

Tips för att slippa hår på kläder

Att använda tejp eller klädrullar är gamla, beprövade metoder för att fånga upp hår från plaggen men de är varken bra för dina kläder eller miljön. De lämnar dessutom ofta kvar rester på tyget, vilket inte är optimalt.

En smartare och miljövänligare lösning är att använda en klädborste! Den är betydligt mer effektiv än klisterborstarna och kan enkelt ta bort både hårstrån och ludd.

Klädborste

Den här klädborsten har många fina recensioner och tar enkelt och i ett enda svep bort hår och ludd från dina plagg. Den fungerar även på andra textilier – perfekt att använda på exempelvis soffan!

Du kan läsa mer om klädborsten och köpa den här (länk till Skapamer.se).

klädborste för att ta bort hår från kläder

Klicka på bilden för att komma direkt till klädborsten.

Liten klädborste

Det finns även en mindre variant av klädborsten som är smidig att ha med sig i handväskan eller på resan.

Du kan se mer och beställa den här (länk till Skapamer.se).

liten klädborste att ha med i väskan för att ta bort hår från kläder

Klicka på bilden för att komma direkt till klädborsten.

Så slipper du urtvättade kläder – smarta knepet

Torktumla för att få bort hår

En annan metod som fungerar är att torktumla dina kläder i kall luft i ungefär tio minuter innan du tvättar dem. Detta hjälper till att få bort hårstråna, men glöm inte att rengöra filtret ordentligt efteråt!

Källa: Allas

4 tips på hur du slipper ohyra i garderoben
1:14

Efter reklamen: 4 tips på hur du slipper ohyra i garderoben

(1:14)

Slå på ljud
Mest läst