Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta knepet för att rensa i hemmet

03 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Vill du komma igång att rensa ut ditt hem, men vet inte riktigt hur du ska börja?
Nu delar städexperten Sophie Hinchcliffe – känd som Mrs Hinch – med sig av ett tips som gör att det känns lättare att komma igång.
”Det här är en så bra idé”, kommenterar en person glatt.
Annons
10 steg till en hållbar minimalistisk garderobBrand logo
10 steg till en hållbar minimalistisk garderob

Hade du som nyårslöfte att det här skulle vara året då du rensade mer hemma, men har haft svårt att komma igång? Eller är du bara trött på att det alltid är så mycket saker som väller ut ur lådor, garderober, hyllor och skåp?

Många känner nog igen sig i att de samlat på sig för mycket saker som de skulle vilja rensa ut ur sitt hem, men att det kan kännas svårt och övermäktigt att börja. Kanske är det därför så många engagerar sig i städprofilen ”Mrs Hinch”, som egentligen heter Sophie Hinchcliffe, när hon delar med sig av ett sätt att komma igång med rensningen.

I en video på Instagram, där hon har 4,6 miljoner följare, visar Sophie hur hon skriver nummer från 1 hela vägen upp till 30 på lika många lappar, viker dessa och lägger ner i en glasburk. Sedan är hennes tips att varje dag dra en lapp, och sedan rensa bort lika många saker ur hemmet som lappen säger. Drar du nummer 4 är det alltså fyra saker som ska rensas bort ur hemmet, och får du nummer 30 – ja då är det dags att börja rensa ordentligt.

Annons

Rensa hemmet med smarta knepet

Sakerna du rensar bort kan vara allt möjligt: kläder, leksaker, gamla tidningar, prydnader, onödiga papper eller saker. Sophie tipsar sedan om alla olika sätt det finns att ge sakerna du rensar bort ett nytt liv – antingen skänker du till välgörenhetsorganisationer, second hand-affärer, klädbanker eller återvinner, beroende på vad det är du rensat bort.

Bland kommentarerna till videon är det många som vill testa på hennes knep, men också de som kommer med förslag på modifikationer, som att begränsa rensningen till ett rum i taget för att det inte ska bli rörigt.

”Älskar den här idén”, skriver en person.

”Briljant idé! Och vi får inte fuska och byta om vi inte är nöjda med lappen”, tycker en annan.

Annons