Video: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta
1:24

Efter reklamen: Video: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta

(1:24)

Slå på ljud

Vi vet alla hur jobbigt det kan vara att bädda om sängen. Att byta sängkläder är en hushållssyssla många suckar lite över när det är dags att ta tag i den. Framförallt är det ju påslakanet och täcket som kan orsaka bökiga problem – du måste knöla in täcket i rätt hörn på påslakanet och skaka ner det. Många tar nog hjälp av en partner vid bytet av sängkläder för att det blir för jobbigt att göra själv.

Anna Ankas 20-åriga dotter Elli Yeager är en kopia av sin mamma – se nya bilderna

Men det finns faktiskt ett väldigt smart tips som florerat runt de senaste åren, som gör det mindre jobbigt och framförallt snabbare att byta påslakan på täcket – speciellt om påslakanet inte har de vanliga hålen i hörnen, något som blir allt mer ovanligt på sängkläder i dag.

Det var den amerikanska programledaren Rachel Ray som visade upp det smarta knepet i sin självbetitlade show, och många har bytt sätt att bädda sängen sedan dess.

Så här bäddar du på det enkla sättet

  1. Du börjar med att vända ditt påslakan ut och in.
  2. Lägg ut påslakanet platt på sängen.
  3. Lägg sedan ditt täcke ovanpå det avig-vända påslakanet.
  4. Nu börjar det oväntade – nu ska du rulla in täcket i påslakanet.
  5. När du har rullat in täcket i påslakanet är det dags för det oväntade tricket – nu tar du öppningen längst ner på påslakanet och trär det över din täckesrulle.
  6. Sedan rullar du tillbaka täcket så att påslakanet vecklas ut på rätt sida och täcket hamnar rätt

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

Var det svårt att hänga med? Spana in videon nedan och följ de enkla stegen – så blir du kanske också en person som börjar bädda annorlunda i framtiden.