tips tvätta soffa
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

När städade du din soffa senast? Många av oss har nog aldrig rengjort soffan ordentligt, på sin höjd borstat av den eller försökt dra dammsugaren över kuddarna. Medan vi dammsuger och moppar golven, dammar hyllor och städar toaletten regelbundet så finns det helt enkelt andra delar av hemmet som försummas lite i städningen.

Men det är faktiskt mycket lättare att städa av soffan ordentligt än man kan tro – det visar nu städexperten på Tiktok-kontot ”home_motivation”. Det behöver inte kosta något i inköp av nya produkter, utan det räcker att använda saker som alla redan har hemma.

5 misstag att undvika när du byter jobb

I en video visar städexperten nämligen hur allt du behöver är ett vanligt kastrullock i metall och en mikrofiberduk, saker som de allra flesta hittar hemma i sina köks- och städskåp. Knyt fast mikrofiberduken runt locket och fäst i handtaget.

Så städar du enkelt soffan

Sedan kokar du upp vatten och lägger locket på så att mikrofiberduken suger åt sig av ångan. Home_motivation berättar att det går att variera vad man har i vattnet som ångar upp på mikrofiberduken, men rekommenderar att lösa upp en diskmedeltablett i vattnet för att få rent.

Den ångade duken tar du sedan och drar över soffan, så får den med allt smuts och bakterier från soffan, som får en fräsch look och doft. Du behöver inte gnugga eller jobba hårt, utan bara dra mikrofiberlocket över soffan.

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

I kommentarerna är det många som är glada för tipset.

”Det här är en game changer! Jag har kämpat med trasa och den rullar bara upp sig hela tiden”, skriver en person.

”Omg, du är briljant”, skriver en annan.

”Jag gjorde det här på mina stolar i matsalen och jag kommer aldrig rengöra dem på något annat sätt”, skriver en tredje.

Källa: The Sun.

Mest läst