Trendar: InredningMat och dryckResor

Surrogatmamman har tagit hand om bebisen i 1 år – på grund av corona

26 mar, 2021 
AvNina Nyström
Emily med sin man och son
Emily ville hjälpa en annan familj att få barn. Men det gick inte riktigt som planerat. Coronaviruset hindrar nämligen de biologiska föräldrarna från att komma och hämta sin lilla dotter, som nu bor hos surrogatfamiljen. Läs den starka historien här.
Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

I maj 2020 födde Emily en liten flicka, men reserestriktionerna kopplade till pandemin gör att de biologiska föräldrarna inte kan komma till USA och hämta bebisen. De bor nämligen i Kina.

Efter förlossningen gavs Emily, 25, och hennes man Brandon möjlighet att lämna flickan till en nannyagentur, men valde att själva ta hand om henne efter att föräldrarna bett om deras hjälp, berättar hon i en intervju med amerikanska People Magazine.

Närmare ett år efter födseln bor bebisen fortfarande kvar hemma hos Emily och hennes familj.

”Vill inte ha det på något annat sätt”

”I början trodde vi att det kanske skulle röra sig om max fyra veckor, men det har blivit längre och längre. Nu har vi accepterat att vi inte vet hur lång tid det kommer att ta, men vi skulle inte vilja ha det på något annat sätt.” säger Emily i intervjun.

”Jag kan inte förstå att det gått så lång tid. Det känns som att det har gått så fort. I det dagliga livet handlar det bara om stunden, så det känns inte så annorlunda längre.” fortsätter hon och säger att de nu hoppas att föräldrarna ska kunna komma innan flickans ettårsdag i maj.

Annons

Har en biologisk son sedan tidigare

Emily och Brandon har sedan tidigare sonen Camden, snart 3 år, och efter att han fötts väcktes tankarna på att hjälpa någon annan att kunna bli förälder.

Tanken var att de biologiska föräldrarna skulle ha kommit till USA redan före förlossningen, för att kunna vara med och välkomna sin dotter till världen och sedan återvända till Kina.

Corona stoppar de biologiska föräldrarnas resa från Kina

Men så kom corona. Med rådande restriktioner kommer de förmodligen att kunna ta sig till USA, men risken är att de sedan får bekymmer att ta sig hem, vilket gör att resan kan bli flera månader lång, något som föräldrarnas arbete sätter stopp för, förklarar Emily. Och inte minst, finns också risken att drabbas av covid under de många flygen.

Dubbla känslor för surrogatmamman

Medan Emily och Brandon väntar på dagen de biologiska föräldrarna ska kunna hämta sin flicka, erkänner hon att det kommer att bli svårt. ”Vi älskar henne och hon kommer alltid att ha en plats i våra hjärtan, men vi förstår att hon inte är vår”.

”Jag tror det har varit lättare för mig än för Brandon. Han älskar barn och är en riktig mjukis. Jag försöker att hålla barriärerna uppe som skydd.” menar Emily.

Hon säger att hon inte kommer att vilja göra om surrogatmödraskapet igen – men kan faktiskt tänka sig att göra ett undantag för just det här paret, om de skulle vilja ha fler barn.

Foto: Instagram/Brenda Thomas Photography

Källa: People

Annons