Sivan world winner
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)
1:17

Efter reklamen: 8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

(1:17)

Slå på ljud

För andra gången har den katten Sivan, av rasen sibirisk katt, vunnit den prestigefulla titeln ”world winner” – och är alltså världens finaste katt.

Sivan, som ägs av husse Sören Kedert och i vanliga fall bor i Norberg, vann tävlingen på årets worldshow som hölls i Italien, och lyckades slå över 1000 andra katter.

– Sivan är den första svenskfödda sibiriska som har blivit world winner, berättar en stolt Sören Kedert till SVT Nyheter.

101-åriga kvinnan adopterade den äldsta katten – Gus, 19

Medan han firade den fina vinsten med champagne, så bryr sig Sivan inte alls om att hon objektivt är världens finaste katt.

– Katterna struntar fullständigt i det. Huvudsaken är att de kan med den här miljön. Det måste vara ett bra temperament på katterna, för det är hög volym, mycket katter, mycket lukter och sånt. Det gäller att ha katter som tål den här miljön och gillar att visa upp sig, säger Sören Kedert till SVT.

Katten vann världspris – populär ras

Sibirisk katt är en ny ras i Sverige, som inte kom till landet förrän 2000. Sivan är den första svenskfödda katten i rasen som har vunnit det fina priset.

Erika Perssons nya liv efter flytten från Gunilla: ”Själsfrände”

Rasen har de senaste åren blivit allt mer populär, och kanske får sig ytterligare ett uppsving nu.

– Sedan dess har det blivit en populär ras. Mycket är väl för att de fungerar för vissa allergiker också.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst