Trendar: InredningMat och dryckResor

5 tecken på att du bör säga upp dig

14 okt, 2021 
AvEmma Castman
Hur trivs du på ditt jobb, egentligen? Här listar vi fem tecken på att det kan vara dags att se sig om efter nya utmaningar.
Annons
TV: 5 tecken på att du ska säga upp digBrand logo
TV: 5 tecken på att du ska säga upp dig

Folk säger upp sig av olika anledningar, men en återkommande orsak är krävande chefer och en gnagande känsla av otillräcklighet. Att känna att arbetet skaver en kortare period kan vara ok, men håller känslan i sig över tid kan det vara läge att tänka om. Är jag på rätt arbetsplats, eller drömmer jag om något annat egentligen?

Här listar vi fem tecken på att det kan vara dags att säga upp sig:

1. Du känner att ditt arbete inte värderas tillräckligt högt

Känner du att jobbet du gör inte uppmärksammas som det borde, och att lönesättningen är fel? Du är inte ensam! Faktum är att det är en av de vanligaste anledningarna till att folk väljer att sluta på sina arbetsplatser.

Så, känner du igen dig i känslorna ovan och har svårt att se att situationen kommer att förändras kan det absolut vara läge söka sig efter nya utmaningar. Stannar du kvar för länge är risken stor att du börjar undervärdera dig själv och din kapacitet.

Annons

2. Du inser att din arbetsplats har en utbrändhetskultur

Förväntas du vara tillgänglig dygnet runt, och har svårt få beviljad ledighet? Då är du troligtvis på en arbetsplats som vill att deras personal jobbar tills de inte klarar av det längre. Det bästa du kan göra är att sticka – fortast möjligt. En arbetsgivare som inte är mån om sina anställdas hälsa eller den viktiga balansen mellan jobb och privatliv är inte en bra arbetsgivare.

3. Du kan inte vara dig själv på jobbet

Att låtsas vara någon annan för att passa in på jobbet är inte hälsosamt. Det är i princip omöjligt att vara den bästa versionen av sig själv om man inte tillåts att vara den man är – på riktigt.

Sök dig om efter nya utmaningar. Det finns en uppsjö av arbetsplatser där ute som längtar dig, och ingen annan.

4. Du känner dig uttråkad och understimulerad

Nyfikenhet och lärande håller uppe vår motivation, och när du känner att du inte stimuleras av dina arbetsuppgifter längre är det ofta ett tecken på du vuxit ur ditt jobb.

Annons

Känner du att dina arbetsdagar går ut på att göra samma uppgift om och om igen är det ett tecken på att du börjar bli understimulerad och uttråkad. Prata med din chef och se om det finns något ni kan göra åt det, eller se dig om efter nya utmaningar.

5. Du dagdrömmer om annat när du är på jobbet

Sist, men inte minst: Om du kommer på dig själv med att hela tiden tänka på saker som inte rör ditt arbete kan det vara ett tecken på att du är redo för ett karriärbyte. Att fastna i dagdrömmande är nämligen en tydlig indikation på att din kraft och energi bör vara någon annanstans.

Artikelinspiration: Huffington post

Foto: TT

TV: 6 saker du aldrig ska säga till din kollegaBrand logo
TV: 6 saker du aldrig ska säga till din kollega
Annons