Trendar: InredningMat och dryckResor

Testet på TikTok avslöjar din ålder – vilken generation tillhör du?

16 mar, 2021 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
en äldre kvinna, en kvinna och ett barn sitter i en soffa och tittar i en mobil och skrattar
En ny trend på TikTok avslöjar din ålder på bara några sekunder. Så här gör du testet hemma för att se vilken generation du tillhör (skrattfest utlovas).
Annons
Här är tiktok-trenden som får dig att känna dig gammalBrand logo
Här är tiktok-trenden som får dig att känna dig gammal

Det är bara att inse – gen Z (de som är födda från 1997 och framåt) är den absolut coolaste generationen just nu. Vi som är födda innan det har helt enkelt blivit gamla och inte ens millennials (födda 1981-1996) förstår sig längre på dagens ungdomar.

Test på TikTok: Är du gammal än?

Ett säkert tecken på skillnaden mellan olika åldersgrupper är ett gäng videor som just nu cirkulerar på TikTok. Där syns tydligt hur personer födda olika år gör samma sak, men på väldigt olika sätt.

Ett exempel är hur du låtsas prata i telefon. Innan du ser videon nedan så testa där hemma att låtsas plocka upp en telefon och håll den mot ditt öra. Hur gör du egentligen? Spana in videon nedan för att få reda på om du är lastgammal eller inte:

Låtsas ta en bild med din kamera – då avslöjas din ålder

Nästa test handlar om hur du låtsas ta kort med en kamera. Gör nu testet hemma först innan du tjuvkikar på videon. Bestäm dig för ett objekt, ta upp din låtsaskamera och låtsasknäpp en bild. Hur du gjorde det avslöjar din ålder. Spana bara in klippet nedan:

Annons

Fler utmaningar på TikTok som avslöjar din ålder

Om du av någon anledning vill känna dig extra gammal eller ung så finns det gott om andra tester och utmaningar att göra på TikTok. Gör dem tillsammans med en vän, dina föräldrar, barn eller vem som helst du vill skratta ihop med. Dessa utmaningar har ju såklart ingen som helst förankring i forskning, utan är endast en rolig sak att göra för den som vill skratta åt åldersskillnader och klyftor mellan generationerna.

Annons

Här är till exempel ett klipp där endast de under 25 sägs höra det höga pipet:

Eller varför inte testa musikkunskaperna och se hur många låtar du kan. Här är ett klipp där två olika generationer möter varandra i en musiktävling:

@franki_says_relax

I can’t believe I talked my husband into getting on camera. 😂 PS- I think I won. #husbandwife #90smusicchallenge #millennialsvsgenx #foryou #fyp

♬ original sound - Goofy Dad

Det här är gen X, millennials och gen Z:

  • Gen X är de födda från 1960 fram till 1980.
  • Gen Y, eller Millennials, som de ofta kallas, är födda mellan 1981 och 1996.
  • Gen Z är födda mellan 1997 och 2012.

Källa: Pew Research

Foto: TT, TikTok

Annons