Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta tricket som gör att toaletten luktar gott på ett ögonblick

21 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna i badrum i vit morgonrock.
Nyckeln till att få till ett väldoftande badrum behöver inte ha med toaletten att göra – utan toalettpappret.
Med det här enkla knepet slipper du dålig lukt på toaletten på bara några sekunder.
Annons
5 smarta tips för att städa badrummetBrand logo
5 smarta tips för att städa badrummet

Ingen vill väl ha ett illaluktande badrum, och det finns många olika knep för att slippa de värsta odörerna på toaletten – doftljus, doftpinnar, potpurri och toalettrengöring som fästs direkt i toaletten. Ofta fokuserar man på just toaletten, men knepet för att få ett väldoftande badrum kan också vara att använda sig av toalettpappret.

Reader's digest delar nu med sig av ett smart tips som är enkelt att testa hemma. Allt du behöver är en vanlig rulle toalettpapper – den behöver inte ens vara full – och lite eterisk olja. Eterisk olja med olika dofter kan du köpa på hälsokostaffärer, vissa apotek eller online. Sajten rekommenderar att använda sig av citrusdoft, då det är en doft som lätt tar över och döljer andra mindre trevliga lukter. Men du kan lika gärna använda något annat du gillar, som lavendel eller tea tree – testa vad du tycker om!

Annons

Så fungerar smarta doftknepet på toaletten

När du valt vilken doft du vill ha så droppar du några droppar av oljan på insidan av toalettpappersrullen, allts inne i själva ”kartongröret”. Ta-daa! Mer än så behöver du inte göra. Häng tillbaka toalettpappersrullen på sin hängare och njut sedan av ett mer väldoftande badrum.

Med det här knepet behöver du inte göra något varje gång du använder toaletten, som annars är fallet med både doftljus och doftspray. Varje gång du rullar toapappersrullen för att ta papper så kommer doften automatisk sprida sig i rummet!

Annons