1874731300

VIDEO: Husmorsknepet – Så rengör du din disktrasa
0:41

Efter reklamen: VIDEO: Husmorsknepet – Så rengör du din disktrasa

(0:41)

Slå på ljud

Mängden tandkräm

Vi är många som täcker tandborsten med tandkräm när vi borstar tänderna – men det är för mycket enligt tandläkaren Gao Jye Teh på King's college i London, vars Tiktok-videos har fått stor uppmärksamhet. Han menar att alla över 3 år bör borsta tänderna med tandkräm i en ärtas storlek. Framförallt är det barn med mjölktänderna kvar som ska akta sig för att använda mer tandkräm än så.

– Överdriven flourkonsumtion kan orsaka ett estetiskt problem som kallas dental fluoros i tänder som utvecklas, säger han och syftar på missfärgade tänder eller till och med gropar i tänderna.

Smarta sms-knepet du inte kände till på Iphone

Klämma på tepåsen

Brukar du klämma ur vattnet ur dina tepåsar innan du plockar ut den ur tekoppen så kan det vara dags att sluta med det. Genom att klämma på påsen släpper du ut all den vinsyra som tebladen innehåller, något som gör ditt te mycket beskare och bittrare.

Sluta klämma på tepåsen.

Nina Buday

Packa resväskan

När du packar fin resväska, testa att rulla ihop dina kläder istället för att vika ihop dem platt på varandra. Detta kommer göra att du får plats med mycket mer än du först hade trott.

Skära bröd

Att skära i mjukt luftigt bröd kan vara svårt – brödet trycks lätt ihop och förlorar formen. Är det ett återkommande problem i din vardag är det smart att testa att vända upp och ner på brödet. Det kommer förhindra att brödet kläms ihop på samma sätt.

Så kan dina lakan påverka din sömn

Torka disken

Vill du snabbt och enkelt kunna plocka in den rena disken i skåpen igen så är det bästa tipset att torka dem torra med en ren diskhandduk. Disk som torkar i diskställ kan med lite otur få vattenfläckor och till och med börja lukta lite.

Källa: Brightside.

SE OCKSÅ: Så fyller du diskmaskinen på bästa sätt
1:18

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Så fyller du diskmaskinen på bästa sätt

(1:18)