Trendar: InredningMat och dryckResor

Vardagssysslorna du kan ha gjort fel i hela ditt liv

05 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
1874731300
Det är lätt att ta för givet att man gör saker på det enda rätta sättet, speciellt saker man gjort i hela sitt liv.
Men så behöver det faktiskt inte vara – här är xx vanliga sysslor i vardagen som du kan ha gjort på ett ineffektivt eller till och med felaktigt sätt i hela ditt liv!
Annons
VIDEO: Husmorsknepet – Så rengör du din disktrasaBrand logo
VIDEO: Husmorsknepet – Så rengör du din disktrasa

Mängden tandkräm

Vi är många som täcker tandborsten med tandkräm när vi borstar tänderna – men det är för mycket enligt tandläkaren Gao Jye Teh på King's college i London, vars Tiktok-videos har fått stor uppmärksamhet. Han menar att alla över 3 år bör borsta tänderna med tandkräm i en ärtas storlek. Framförallt är det barn med mjölktänderna kvar som ska akta sig för att använda mer tandkräm än så.

– Överdriven flourkonsumtion kan orsaka ett estetiskt problem som kallas dental fluoros i tänder som utvecklas, säger han och syftar på missfärgade tänder eller till och med gropar i tänderna.

Annons

Klämma på tepåsen

Brukar du klämma ur vattnet ur dina tepåsar innan du plockar ut den ur tekoppen så kan det vara dags att sluta med det. Genom att klämma på påsen släpper du ut all den vinsyra som tebladen innehåller, något som gör ditt te mycket beskare och bittrare.

Sluta klämma på tepåsen.

Packa resväskan

När du packar fin resväska, testa att rulla ihop dina kläder istället för att vika ihop dem platt på varandra. Detta kommer göra att du får plats med mycket mer än du först hade trott.

Annons

Skära bröd

Att skära i mjukt luftigt bröd kan vara svårt – brödet trycks lätt ihop och förlorar formen. Är det ett återkommande problem i din vardag är det smart att testa att vända upp och ner på brödet. Det kommer förhindra att brödet kläms ihop på samma sätt.

Torka disken

Vill du snabbt och enkelt kunna plocka in den rena disken i skåpen igen så är det bästa tipset att torka dem torra med en ren diskhandduk. Disk som torkar i diskställ kan med lite otur få vattenfläckor och till och med börja lukta lite.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: Så fyller du diskmaskinen på bästa sättBrand logo
SE OCKSÅ: Så fyller du diskmaskinen på bästa sätt
Annons