Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

2021 års bästa drycker – tipsen

07 feb, 2022 
AvÅsa Liliegren
Systembolagets fasta sortiment uppdateras fyra gånger per år. I det finns imponerande 2 400 drycker! Sortimentet varierar mellan butikerna, både beroende på storlek och efterfrågan. Jag har plockat fram några nya favoriter från 2021, eller förra året som vi nu säger.
Annons
Så väljer du rätt vinglas till rätt vinBrand logo
Så väljer du rätt vinglas till rätt vin

En frisk fläkt

Laetitia Estate Pinot Noir, 2019 från USA.
En frisk fläkt från Kalifornien i USA.

Laetitia Estate Pinot Noir, 2019

Annons

Ursprung: USA, Kalifornien

Nr: 2192

Pris: 179:-

En frisk fläkt från USA. Här finns bärighet, fat och en friskhet som verkligen tilltalar mig. Är du som jag pinot noir-frälst så är detta en supertrevlig ny bekantskap! Varför inte ge den sällskap av ankbröst och eller svamp? Det gjorde jag och ingenting blev fel.

Ny festfavorit

Riesling Grand Cru Pfersigberg, 2017 från Frankrike.
Många ord kan beskriva denna fina riesling, exempelvis mogen, rund, vänlig, väldoftande och klassisk.

Riesling Grand Cru Pfersigberg, 2017

Ursprung: Frankrike, Alsace

Nr: 2513

Pris: 299:-

Mogen, rund, vänlig, väldoftande, klassisk. Man kan stapla väldigt många goda ord för att beskriva denna fina riesling från Alsace. Den har allt jag älskar med riesling, friskheten och syran. Men så har den lite till, nämligen en mjukhet och rundhet som är helt förförande. Lite för dyr för att bli husvin – men det blir definitivt ett festvin att återkomma till.

Annons

Sommar året om

Antxiola, 2020 från Spanien.
Nytt favorit husvin som påminner om sommaren nu under vintern.

Antxiola, 2020

Ursprung: Spanien, Baskien

Nr: 2618

Pris: 119:-

Det här är ett av mina nya husviner. Det är sprudlande med mycket citrustoner. Det är piggt och friskt och har en pärlande känsla i munnen. Det släpptes i juni och är verkligen ett sommarvin. Jag plockar gärna fram lite sommarkänslor mitt i vintern. Hur man uttalar druvan, hondarrabi zuri, som detta vin är gjort på har jag ingen aning om. Men att lägga denna druva på minnet kommer jag att göra för jag gillar verkligen stilen.

Annons

En gentleman

Plymouth Gin från Storbritannien.
Enligt historien ska detta gin ha rötter enda tillbaka till 1400-talet. Verkligen en klassiker som har allt ett gin ska ha.

Plymouth Gin

Ursprung: Storbritannien, England

Nr: 86234

Pris: 299:-

Så kom det en ny men ändå väldigt gammal gin in i Systembolagets sortiment. Om man ska tro historien så har den rötter som går ända tillbaka till 1400-talet. För några år sedan jobbade jag med en ginälskande gentleman från Storbritannien. För honom var gin en helig sak, och hans absoluta favoritgin, på ohotad förstaplats, var Plymouth. Jag förstod honom direkt när jag provade den första gången. En klassiker som har allt en gin ska ha.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons