Hot shots är ingen ny företeelse. Den enkla klassikern uppskattas än idag och går aldrig riktigt ur tiden. Om du känner för att ge din hot shot ett juligt lyft lagom till att vintern närmar sig har vi samlat 3 goda recept värda att testa. Alla shots innehåller den klassiska spanska likören Licor 43 med utvalda örter och kryddor från Medelhavsområdet. Från lussebulle-shot till polkagris-shot – vilken blir din favorit?

1. Lussebulle-shot

Du behöver:

4 cl Licor 43

Julkaffe

Grädde

Saffran

Gör din lussebulle-shot så här:

  1. Fyll ett shotglas med Licor 43.
  2. Ta hjälp av en sked och skikta ett lager kaffe ovanpå.
  3. Blanda lättvispad grädde med saffran och toppa shoten med saffransgrädde.

2. Skumtomte-shot

Du behöver:

6 cl Licor 43

Skumtomtar

Grädde

Gör din skumtomte-shot så här:

  1. Smält några skumtomtar i grädde utan att låta grädden koka upp. Låt svalna.
  2. Mät upp Licor 43 i en shaker/behållare och skaka tillsammans med en matsked av skumtomtegrädden.
  3. Vispa upp resterande av skumtomtegrädden till en lätt och fluffig konsistens.
  4. Toppa shoten med grädden.
  5. Servera tillsammans med några skumtomtar.

Tips!

Är du en riktig kaffeälskare? Testa att bygga din shot med ett grundande lager av likören, följt av kaffe och toppa sedan med skumtomtegrädden. Resultatet blir magiskt gott!

3. Polkagris-shot

Du behöver:

4 cl Licor 43

Mjölk

2 cl valfri mintlikör

Grädde

Polkagrisar

Gör din polkagris-shot så här:

  1. Mät upp Licor 43, uppvärmd mjölk och mintlikör i en shaker/behållare och skaka.
  2. Fyll ett shotglas med drycken.
  3. Toppa med lättvispad grädde och servera med polkagrisar.

Foto och recept: Licor 43.

LÄS MER:

Här är chipsen som smakar julskinka och räkcocktail

Det har (äntligen!) släppts en jullåt för hundar – lyssna här

Nu kommer chipsen med smak av strawberry daiquiri