Crémant med fläder
(6 glas)

Flädersaft är en fantastisk drinkkomponent. Välj ett alkoholfritt mousserande vin om du vill.
John Bendtsen (Wichmann & Bendtsen Photography)4 dl spädd fläderblomsaft
1 flaska mousserande vin, gärna fransk crémant
100 g röda vinbär, frysta går bra
Gör så här
1. Fördela saften i glasen.
2. Fyll på med crémant när gästerna kommer och dekorera med vinbären.
Rosa välkomstbål
(6–8 glas)

Det är fint att servera i generös bålskål. Den rosa färgen står björnbären för!
Christina Uhlin1 citron
250 g frysta björnbär
4 kvistar rosmarin
1 dl ljus rom
isbitar
1 flaska prosecco eller annat mousserande vin, 750 ml
Gör så här
1. Skär citronen i skivor. Lägg dem med björnbär och rosmarinkvistarna i en stor skål.
2. Häll på rommen och låt stå 1–2 timmar i kylen.
3. Vid servering, fyll på rikligt med is i skålen och häll på proseccon eller det mousserande vinet.
Alkoholfri citrus och fläder
(1 glas)

Alla älskar ett alkoholfritt alternativ. När du mixar ingredienserna med isen blir konsistensen lite simmig.
Jens Barslund kl2 skivor ekologisk citron
färsk mynta
5 isbitar
½ dl koncentrerad flädersaft
½ dl vatten
Gör så här
1. Lägg citron och mynta i ett glas.
2. Kör isbitarna med flädersaft och vatteni en blender och häll upp i glaset.
3. Pynta med mynta och servera genast.
Irish julep
(1 glas)

Bitter och söt. Låt den här drinken räcka länge, i vänta på att grillen blir varm?
Bjørn Jakobsen kl1 tsk apelsinmarmelad
2 droppar Angostura Orange bitters eller annan orange bitters
3–4 myntastjälkar
½–¾ dl vatten
3 cl irländsk whiskey
2 cl söt sherry
krossad is
en bit skal från ekologisk apelsin
Gör så här
1. Blanda ihop marmelad, orange bitters, mynta och vatten i ett högt glas.
2. Tillsätt whiskey, sherry och is, blanda om och dekorera med apelsinskal.
Amberlime
(1 glas)

Bubblig och perfekt som törstsläckare till salta snacks.
Bjørn Jakobsen kl4 cl Aalborg jubileums akvavit
2 msk sockerlag
2–3 msk pressad lime
tunna limeskivor
isbitar
mineralvatten
Gör så här
1. Blanda akvavit, sockerlag och limesaft i ett högt glas. Tillsätt limeskivor och is.
2. Fyll upp med mineralvatten och servera.
Av Camilla Zarah Lawes, Sandra Palmqvist m fl.