nya smaker från sia glass 2021, kulglass med smak av chokladboll, apelsin, kulglass med smak av marshmallow samt strut med smak av salt karamell
5 av världens konstigaste glassmaker
Slå på ljud

För många ligger sommar, sol och glass rätt långt bort just nu. Då kanske det kommer som en trevlig överraskning att SIA glass redan nu släpper sina nyheter inför sommaren 2021? Plötsligt kom sol och värme lite, lite närmre!

Glass med smak av salt karamell samt veganska sorbeter

Bland nyheterna för stycksaker hittar vi bland annat den efterlängtade struten med smak av salt karamell.

– En väldigt populär och efterfrågad smakkombination. Dulce de leche med sin runda kolasmak och svensk gräddglass är en livsnjutning värdig våren, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass, i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer inte mindre än sex nya smaker på kulglass, varav två är helt veganska sorbeter. Här nedan kan du läsa om alla nya smaker från SIA glass 2021:

Nya glassar från SIA 2021

Superhjälte

superhjälte glass

En superhjälte kan komma i många skepnader. Därför kan förpackningen på den tippade barnfavoriten Superhjälte variera beroende på vilken superkraft man är sugen på – ”SuperSnäll”, ”SuperStark”, ”SuperSnabb” och ”SuperSmart”. Den färgglada gräddglassen med smak av tuttifrutti är gjord med 100 procent färsk grädde och alla färger är naturliga.

Salted caramel

salted caramel strut från sia

Gjord med SIA glass finaste svenska gräddglass, smaksatt med dulce de leche och med en härlig söt och salt kolasås i bakad våffla, toppad med choklad och krispigt spröda smörkolabitar.

Apelsin

apelsin glass

Apelsin ger landets många sorbetälskare en riktig läskande och fruktig föraning om sommaren, gjord av fräsch krämig sorbet med tydlig smak av apelsin och mandarin. Enligt SIA är det en något mer vuxen smak på denna glass, och den är vegansk precis som SIA:s övriga sorbeter.

Nya smaker på kulglass från SIA 2021

Chokladboll

chokladbollsglass

En krämig gräddglass med chokladbollssmak och generösa stråk av chokladbollsmet.

Marshmallow

marshmallowglass

Görs med krämig gräddglass med marshmallowsmak och fluffiga vita minimarshmallows.

Mintchoklad

mintchokladglass

En krämig gräddglass med frisk mintsmak, chokladbitar och krispiga mintchokladbitar.

Rubychoklad & bär

glass med smak av rubychoklad och bär

Görs av SIA Glass finaste gräddglass med jordgubbssmak, svarta vinbär-jordgubbssylt och Ruby chokladbitar. Kakaobönan Ruby är naturligt rosa i färgen och smaken beskrivs som en blandning av intensiva toner av bär och läcker mjukhet. Ruby sägs vara den fjärde chokladen efter mörk, ljus och vit.

Fläder/jordgubb

fläder och jordgubb sorbet

Fläder/jordgubb-sorbet skapas av ljuvlig flädersorbet med smakrik och härligt röd jordgubb-fläderblomssylt. Helt vegansk.

Citronsorbet

citronsorbet

Citronsorbet är en syrlig och fräsch vit sorbet med citronjuice och citronpuré. Den har funnits länge i SIA glass sortiment, då i 0.5-liters förpackning, men receptet är nytt och anpassat till kulglassvärlden. Helt vegansk.

Foto: TT, SIA glass

LÄS MER:

Kolla in alla GB:s glassnyheter för sommaren 2021

Guldchoklad och saltkaramell – här är lyxigaste Magnumglassen någonsin

Nu kommer Sandwich-glass som smakar semla

Mest läst