Så gör du kryddig bakad blomkål med halloumi

  • AvGitte Heidi Rasmussen
  • Fotografbetina hastoft
Recept på kryddig bakad blomkål med halloumi.
Kryddig bakad blomkål med halloumi är en perfekt vardagsrätt som dessutom är helt vegetarisk. Testa vårt recept nedan!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Izabella Scorupco - Sveriges hollywoodstjärnaBrand logo

Izabella Scorupco - Sveriges hollywoodstjärna

Bakad blomkål med halloumi och za’atar

4 portioner

2 blomkålshuvuden

1 tsk salt

ca 1 ½ dl olivolja

400 g halloumi

2 msk za’atar-kryddblandning

3 gula lökar

1 dl honung

4 msk vitvinsvinäger

50 g parmesan

1 stor handfull bladpersilja

Till servering

rostade pitabröd

Gör så här

1. Värm ugnen till 230°. Dela blomkålen i stora buketter och blanchera dem i lättsaltat kokande vatten i 3 minuter. Häll bort vattnet och skölj blomkålen under kallt vatten. Låt rinna av och vänd sedan i olivolja. Fördela buketterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10 minuter.

2. Riv halloumin grovt och fördela över blomkålen. Strö za’atar över och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter, tills osten blir gyllene.

3. Skiva löken. Värm upp honungen i en kastrull tills den blir ljusbrun i färgen. Stek löken mjuk i honungen. Ta från värmen och rör ner vinägern och 6 msk olivolja.

4. Fördela löken ovanpå blomkålen och riv parmesan över. Hacka persiljan grovt och strö över blomkålen. Servera gärna med rostade pitabröd.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!