Enkla linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp, recept.
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på
0:47

Efter reklamen: 80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

(0:47)

Slå på ljud

Linsbiffar med stekt potatis och yoghurtdipp

4 personer

Enkla linsbiffar med stekt potatis och yogurthdipp, recept. Vegetarisk vardagsrätt.
Betina Hastoft

175 g quinoa

250 g linser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

1 handfull färsk mynta

1 ägg

1 tsk sumak

150 g vitost, gärna feta

½ dl vetemjöl

salt och svartpeppar

2 msk neutral olja till stekning

stekt potatis

1 kg potatis

4 msk olivolja

2 msk dukkah

Smakrik pastarätt – så gör du spaghetti sugo verdure

Till servering

1 handfull bladpersilja

1 handfull färsk mynta

2 msk olivolja

300 g grekisk yoghurt

1 tsk sumak

Gör så här

1. Koka quinoa och linser enligt anvisning på förpackningarna. Låt svalna.

2. Hacka lök och vitlök grovt. Skär morötterna i bitar. Mixa lök, vitlök och morötter i en matberedare. Tillsätt mynta, ägg, sumak och smulad fetaost. Mixa snabbt ihop till en grov kräm.

3. Rör ihop massan med quinoa, linser och vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Låt färsen stå och dra i 10 minuter.

4. Forma färsen till små kulor och pressa ihop dem till biffar. Stek dem spröda i olja i cirka 4 minuter på varje sida.

5. Skrubba potatisarna och koka dem mjuka. Dela eventuellt de stora på mitten. Stek dem spröda i olja tillsammans med dukkha.

6. Lägg upp linsbiffarna och potatisen på ett fat. Hacka persilja och mynta och strö över. Droppa olja över och servera ihop med yoghurt strödd med sumak.

Mest läst