Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Etikettexperten: Du kan ha ätit pizza fel hela tiden

19 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
En god pizza är en riktig helgfavorit för många.
Men etikettexperten Lucy Challenger menar att många har ätit pizza på fel sätt hela sina liv – i alla fall om det ska vara korrekt.
Nu delar hon med sig av det rätta sättet att äta pizza.
Annons
10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-taletBrand logo
10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-talet

Hawaii, Capriccosa, Vesuvio, kebab – det finns många goda pizzafavoriter som de flesta inte tackar nej till att äta till middag. Oftast äter vi kanske pizza hemma i soffan på fredagskvällen eller helgen, och bryr oss inte om hur vi ser ut eller vad som är korrekt. Att skära upp pizzan och äta bitarna med händerna är nog det allra vanligaste sättet att äta den smarriga maten på – men det är inte det bästa, menar etikettexperten Lucy Challenger.

Lucy har över 350 000 följare på Tiktok, och i en ny video – som har plockats upp av The Sun – delar hon med sig av det formella sättet att äta pizza på.

– På en formell middag i Storbritannien är det osannolikt att du blir serverad pizza. Men om du skulle bli det, förväntas du äta med kniv och gaffel, säger hon i videon.

Annons

Lucy går sedan igenom det korrekta sättet att äta en pizza på, för de som bryr sig om etikett.

– Först skulle du skära ut en triangel av pizzan. Börja från mitten och i en sicksack-rörelse skär du sedan igenom pizzan, och repeterar sedan för att skapa en triangel i bra storlek.

Så äter du pizzan korrekt

När pizzan är utskuren kan du inte börja äta den hur som helst enligt Lucy – du ska börja vid toppen av triangeln.

– Jag skulle sära en liten munsbit, spetsa den med gaffeln och sedan föra in den i munnen. Jag upprepar sedan processen och arbetar mig upp för triangeln, till den största delen av kanten, säger Lucy.

Hon trycker på vikten av god etikett och att inte plocka upp pizzan i handen i formella sammanhang.

Kommentarsfältet fylldes snabbt med åsikter om Lucys pizzautlåtande – och det var minst sagt spridda skurar.

”Bryr mig inte om jag äter på Buckingham palace med drottningen, jag kommer plocka upp den och vika den med min hand”, skriver en person.

”Jag äter pizza med kniv och gaffel, jag hatar flottiga fingrar”, skriver en annan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons