Grilla utan kött – prova Paul Svenssons recept
- AvNadja Jönsson
 
Kockprofilen Paul Svensson kan det här med grönt på grillen. Här har vi lånat ett av hans bästa vegorecept – som alla gillar!
Recept ur Paul Svenssons bok Grilla vego (Norstedts).
SALVIASPÄCKAD AUBERGINE
(4 port)
2 auberginer
10 salviablad
2 msk olivolja
25 g smör
salt och svartpeppar
Beredning:
- Dela auberginerna på längden. Skär djupa sneda snitt i aubergineköttet utan att skära igenom.
 - Pressa ner salviablad i varje snitt. Salta lite på snittytan och låt det vätska sig en aning.
 - Pensla snittytorna med lite olja och grilla auberginerna med snittytorna neråt på direkt glöd under lock tills de börjar mjukna.
 - Vänd upp dem och lägg en tunn skiva smör på varje halva. Baka (fortfarande på direkt glöd under lock) tills auberginerna är helt mjuka.
 
Paul Svensson ses just nu i juryn för TV4:s Sveriges yngsta mästerkock. Till vardags driver han också den prisade restaurangen på Fotografiska museet i Stockholm, samt gör kokböcker.
Läs även
Recept: Vegetariska bönwraps i tunnbröd eller salladsblad
Gröna recept för fredagsmyset – 5 vegetariska burgare
Nyttig vegansk dessertparfait – bara 3 ingredienser