Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Guide: Bästa vinerna till grillat

08 jul, 2024 
AvÅsa Liliegren
Bästa vinerna till grillat.
Shutterstock/TT
Varför inte dricka rosa champagne till maten eller njuta av ett vin som hyllar kvinnor och konst? Här är fyra viner som förgyller sommarkvällen.
Annons
3 tips på hur du minskar matsvinnet – med Anne LundbergBrand logo
3 tips på hur du minskar matsvinnet – med Anne Lundberg

1. Delikat kvinna

Donnafugata Bell’Assai

Frappato di Vittoria, 2021

Italien Sicilien

Nr: 54898

Pris: 249:-

Donnafugata Bell’Assai
Frappato di Vittoria, 2021.
Donnafugata Bell’Assai Frappato di Vittoria, 2021.

I sommar när jag bjuder till tjejkväll kommer denna flaska att pryda bordet. För dess kvinnliga kraft och glädje i både form och story, ett vinhus med ledorden vin, konst och kvinnlighet! Vinet är som en sommarnatt, mjukt och fruktigt. Doften har en fin blommighet och upplevelsen i munnen är len som sammet med fin frukt. Druvan är frappato, som ger ett lätt vin som blir gott med en grillad biff tagliata med mycket grönsaker till. Finns i System­bolagets beställningssortiment.

Annons

2. Grillkolens bästis

El Esteco Malbec, 2022

Argentina

Nr: 2501

Pris: 169:-

El Esteco Malbec, 2022.
El Esteco Malbec, 2022.

Ett klassiskt grillvin från grill­landet Argentina. Detta lirar bra med mörkt kött med smakrik marinad. I doften hittar vi både lite örter och röda mogna bär. Fatkaraktären finns där och passar så fint till både doften och smaken av kolen från ­grillen. Druvan är malbec, en argentinsk stjärna som ger mörka, mustiga viner.

3. I perfekt balans

Sancerre Les Baronnes, 2023

Frankrike Loiredalen Sancerre

Annons

Nr: 32253

Pris: 229:-

Sancerre Les Baronnes, 2023.
Sancerre Les Baronnes, 2023.

En av mina trotjänare har fått ny etikett. Detta är ett perfekt vin till grillad lax. Druvan, sauvignon blanc, balanserar laxens mättnad helt perfekt. Doften är grön och gräsig, smaken frisk och precis så där välbalanserad i sin artighet och friskhet som en sancerre ska vara. Varje gång jag dricker detta vin blir jag lycklig.

4. Snyggt i rosa

Bonnet Perle Rosée Brut

Champagne Frankrike

Nr: 7471

Pris: 429:-

Bonnet Perle Rosée Brut.
Bonnet Perle Rosée Brut.

Varje sommar kommer en extra somrig, limiterad förpackning från champagnehuset Bonnet, designad av en svensk, kvinnlig kreatör. I år, det elfte året, gick uppdraget till Clara ­Hallen­-­creutz, konstnär och fotograf. Hon har i sin förpackning inspirerats av champagnens bubblor och vatten. Kommer du inte över denna förpackning så går det ska bra att njuta av standardvaran. Den rosa är min favorit. Sin färg har den fått av den röda druvan pinot noir. Smaken är frisk och fruktig. Perfekt till grillade ­grönsaker!

Annons