Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är maten som skyddar din hud från att åldras

11 apr, 2018 
AvRebecca Wictor
Vad vi äter påverkar hur vår hud åldras. Här tipsar vi om mat som hjälper huden att hålla sig ung.
Annons

Tre tecken på att huden åldras är rynkor, tydliga linjer och missfärgningar. Studier har visat att vår kost i allmänhet och socker i synnerhet skyndar på åldrandeprocessen. Huden påverkas nämligen negativt av sötsaker, bland annat genom att elasticiteten försämras. Processen kallas glykering och sker när blodsockernivåerna skjuter i höjden.

Det är dock inte omöjligt att återställa huden från glykering och skydda den från att åldras genom att äta rätt kost. Här är fyra tips på håller din hud ung och elastisk:

1. Ät antiinflammatorisk mat

Fokusera på att äta färsk frukt, grönsaker, fullkorn och kyckling för att reducera inflammation och ge kroppen en vitamininjektion.

2. Frossa i fibrer

Kikärtor, linser och bönor är fullproppade med fibrer som hjälper kroppen reglera blodsockernivån som i sin tur stoppar glykeringen.

3. Drick grönt te och ät tomater

Drick minst två koppar grönt te om dagen då det skyddar huden genom att stimulera collagenproduktionen. Se till att ät tomater dagligen då de är fyllda med lykopen som stoppar glykering i huden.

4. Fyll på med karnosin

En av aminosyrorna i protein har visat sig ”skydda kroppen mot åldring”. Karnosin får du i dig genom fisk, ägg och ekologisk ost. Men även från granatäpple, morötter, vitlök och gurka.

Källa: Daily Mail

Vid den här åldern är livet som dyrast

Vid denna ålder tjänar kvinnor som mest

Annons