Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Höstig sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner

20 okt, 2016 
AvMikaela Råberg
Hösten är soppornas årstid och den här värmande varianten med sötpotatis som bas är både krämig och riktig enkel att göra.
Annons
sotpotatissoppa-recept
Härligt höstig och värmande soppa som lätt kan varieras. Foto: Quorn

Sötpotatis i ugnen eller som pommes frites är vi vana med, men nästa gång du köper hem den härligt orangea rotknölen borde du testa att använda den i soppa.

God sötma och en krämigt konsistens utlovas.

Höstig sötpotatissoppa med vitlöksfrästa champinjoner

4 portioner

Ingredienser:

500 g sötpotatis

1 paket quornstrimlor

Champinjoner

1 vitlöksklyfta, som du pressar

3 msk grönsaksfond, koncentrerad

2 tsk spiskummin

Salt och peppar

2 msk olja till stekning

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet, men spara en skvätt om soppan behöver tunnas ut senare.

2. Mixa sötpotatisen slät med en mixerstav och smaka av med spiskummin, salt och peppar. Här kan du tunna ut den med kokvattnet vid behov.

Annons

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek strimlorna gyllenbruna, cirka 6 minuter. Salta och peppra.

4. Skär champinjonerna och stek i olja, tillsätt den pressade vitlöksklyftan.

5. Häll upp soppan i passande skålar och toppa med champinjoner och quornstrimlorna.

Tips:

Du kan variera toppingen efter smak och det du har hemma. Byt exempelvis ut champinjonerna mot pesto och crème fraîche eller färska örter.

Recept: Quorn

Fler recept!

Annons