Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Ny ekokedja har öppnat i Sverige – första butiken utanför Finland

11 jan, 2018 
AvIda Gustafsson
Stockholm har fått en ny konceptbutik, Happy Food Store, som fokuserar på hälsosam och ekologisk mat.
Annons

I Finland går kedjan under namnet Ruohonjuuri, men lanseras under det engelska namnet Happy Food Store i Sverige. Den första butiken som öppnade den 11 januari ligger bakom Konserhuset på Sveavägen i Stockholm.


Butiken följer det finska konceptet och säljer ekologiska hälsoprodukter, rawfood, teer och choklad från varumärken som Pukka, Moder Jord och Reneé Voltaire. Samtidigt som butiken på Sveavägen öppnar lanseras även webbshop med samma sortiment.

I skönhetshyllorna finns det makeup och hudvårdsprodukter från flera sköna ekomärken, läs mer om det i vår skönhetsredaktörs blogg. I anslutning till butiken lanseras även finska Green Street Café en svensk filial med ekologisk och vegetariskt raw food-fika och kaffe. I Finland säljer Green Street Café rawfoodfika till andra butiker, ett koncept som företaget även vill utveckla i Sverige på sikt.

 

Det finska moderbolaget är pionjärer inom ekologisk mat och skönhet, deras första butik öppnade 1982 och har med åren växt till tio butiker. Butikskedjan delar årligen ut stipendier till projekt som främjar miljön och hållbar utveckling.

Annons