Kokta ägg är en frukostklassiker i de flesta hushåll – många av oss äter ägg till frukost flera gånger i veckan, om inte till och med varje dag. Men medan det är gott och nyttigt att äta, kan det emellanåt vara desto mer frustrerande att skala äggen. Ibland går det lätt, men oftare än man skulle önska kan det vara omöjligt att skala äggen utan att halva ägget följer med i processen.

Pappans smarta rivjärnsknep hyllas

Nu delar kocken Kathleen Ashmore med sig av ett smart knep som både ger perfekta ägg, men som också gör att äggen är lätta att skala. I ett viralt klipp på sociala medier-appen Tiktok visar hon hur svaret på frågan hur man får kokta ägg som är lätta att skala är att inte koka dem alls. Istället tycker Kathleen att äggen ska ångas.

”Tips från kocken! Jag har inte kokat ett ägg på 10 år”, skriver hon till videoklippet.

Chockade reaktionerna på klippet

I klippet visar hon hur hon lägger äggen i en ångare, och konstaterar att den heta ångan för att proteinet i äggvitan drar ihop sig så att det släpper membranet i skalet.

Hushållsföremålens smarta funktioner du kanske missat

”12-14 minuter räcker fint”, skriver hon också i klippet.

Videoklippet har redan gillats av tusentals personer, och fått många att reagera på hur lätta äggen faktiskt blir att skala.

”Ett så bra tips! Tack så mycket!”, skriver en person tacksamt.

”Jag är chockad! Jag kokade precis mina i vatten, men ska verkligen testa detta nästa gång”, skriver en annan.

”Ja! 12 minuter och det var den lättaste skalningen någonsin”, skriver en person

”Vänta, varför har jag aldrig testat det här förut?!”

Mest läst