Nya Grand Deluxe Crunchy Nacho på Max

Nyligen kom beskedet att burgaren Grand Deluxe Crunchy Nacho och tillbehöret Habanero Cheese gör comeback på Max menyer – men i en uppdaterad version.

Den här gången serveras den texmex-inspirererade hamburgaren nämligen i ett sesambröd. Burgaren går antingen att få med nötkött, halloumi eller Plant beef, och innehåller precis som förr ostnachochips, jalapeñomajonnäs och picklad rödlök.

– Tacos och texmex som fredagsmys har blivit en slags markör för samtiden och vi, som gärna driver smakinnovation framåt, var sugna på att fånga fenomenet i en burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max, och fortsätter:

– Vi har täckt in stora delar av de smaker och texturer som kännetecknar tacos; ostnachochipsen är krispiga och lite salta, jalapeñomajonnäsen är krämig och klädsamt stark, den picklade rödlöken är sötsyrlig och nötkött eller Plant Beef kryddas med vår egen tacomix. Ja ni hör ju att det är svårt att lämnas oberörd av den smakupplevelsen.

Grand Deluxe Crunchy Nacho och Habanero Cheese serveras mellan den 22 oktober och den 13 januari.

Taco – Sveriges mest populära maträtt

För nionde året i rad har matkommunikationsbyrån Food & Friends presenterat sin årliga undersökning om hur vi handlar, lagar och äter mat i Sverige – och på listan över vad folk helst äter på helgen toppar inte helt oväntat taco.

Spana in hela topp tio-listan här:

  1. Taco
  2. Kyckling
  3. Biff med tillbehör
  4. Pizza
  5. Fisk
  6. Grillat
  7. Spagetti köttfärssås
  8. Hamburgare
  9. Vegetariskt
  10. Lax

Foto: Max

LÄS MER:

Nu släpps Negroni-glöggen – Här kan du köpa den

9 helt magiska hotell för en vinterweekend

Rykande shot till Halloween – med bara 3 ingredienser

Mer läsning

Femina