citronkaka recept

CITRONKAKA MED CHIAFRÖN

(8–10 personer)

3 ägg

420 g tjock grekisk yoghurt

½ dl druvkärnolja

130 g palmsocker

2 tsk rivet skal av citron, ekologisk

1 tsk vaniljessens

300 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk chiafrön

YOGHURTKRÄM:

280 g tjock grekisk yoghurt

2 tsk akaciahonung

1 tsk rivet skal av citron eller apelsin, ekologisk

1 tsk chiafrön

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 160°.

2. Rör ägg, yoghurt, olja, palmsocker och citronskal väl i en skål. Tillsätt vanilj-essens, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön och blanda väl.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11×28 cm. Ställ in i den varma ugnen och grädda i ca 1 tim. Ta ut och låt kakan stå i formen i 5 min innan den stjälps upp. Låt svalna helt på galler.

4. Blanda yoghurt med honung och bred det över den helt avsvalnade -kakan. Strö på rivet skal av citron eller apelsin och chiafrön.

 

Fler goda recept på fikabröd:

7 goda glutenfria bakrecept till fikat

Klassiska syltkakor till fikat

Raw kladdkaka utan vitt socker

 

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS