recept på rabarbergranité
Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jag
0:29

Efter reklamen: Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jag

(0:29)

Slå på ljud

Rabarbergranité

ca 6 portioner

Stine Christiansen

½ citron

ca 1 kg färsk rabarber

100 g jordgubbar (kan utelutas)

4 dl kokhett vatten

3 dl strösocker

ca 3 dl prosecco eller annat mousserande vin

Gör så här

1. Pressa saften ur citronen.

2. Skär rabarbern och jord­gubbarna i små bitar och lägg i en kastrull med kokande ­vatten, citronsaft och socker. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter tills sockret lösts upp.

3. Sila ner massan i en behållare med lock. Ställ in granitén i frysen över natten.

4. Använd en gaffel för att skrapa upp ismassan i flagor och fördela granitén i 6 glas. Häll mousserande vin över och servera direkt.

Mest läst