Så lagar du somriga desserten syllabub med hallon
- AvCecilie Sofie Svensson
- FotografStine Christiansen
Hallon, grädde och sött dessertvin. Den somriga desserten syllabub blir enkel att fixa ihop med detta recept.
Syllabub med hallon
6 portioner
200 g hallon
75 g strösocker, ca ¾ dl
4 dl vispgrädde
2 dl vitt sött dessertvin
Garnering
hallon
ev frystorkade hallon
Gör så här
1. Spara 6 hallon till garnering. Häll resten i en skål och strö över socker. Mosa med baksidan av en sked. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
2. Vispa grädden till ett lätt skum – den ska vara väldigt mjukt vispad. Tillsätt vinet i en fin stråle medan du fortsätter att vispa långsamt tills du får ett mjukt, fluffigt skum.
3. Vänd försiktigt ner bären och häll upp desserten i skålar eller glas. Ställ dem på kylning i 1 timme. Vid serveringen toppar du med färska och frystorkade hallon.
