Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lagar du somriga desserten syllabub med hallon

05 maj, 2023 
AvCecilie Sofie Svensson Ny
FotografStine Christiansen
Syllabub med hallon recept.
Hallon, grädde och sött dessertvin. Den somriga desserten syllabub blir enkel att fixa ihop med detta recept.
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Syllabub med hallon

6 portioner

Syllabub med hallon recept.

200 g hallon

75 g strösocker, ca ¾ dl

4 dl vispgrädde

2 dl vitt sött dessertvin

Garnering

hallon

ev frystorkade hallon

Gör så här

1. Spara 6 hallon till garnering. Häll resten i en skål och strö över socker. Mosa med baksidan av en sked. Låt stå och dra medan du förbereder resten.

2. Vispa grädden till ett lätt skum – den ska vara väldigt mjukt vispad. Tillsätt vinet i en fin stråle medan du fortsätter att vispa långsamt tills du får ett mjukt, fluffigt skum.

3. Vänd försiktigt ner bären och häll upp desserten i skålar eller glas. Ställ dem på kylning i 1 timme. Vid serveringen toppar du med färska och frystorkade hallon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons