THAI-KYCKLING MED CASHEWNÖTTER

(4 personer)

2 små gula lökar

2 salladslökar

400 g kycklingfiléer

80 g cashewnötter

3 msk jordnöts- eller solrosolja

3 vitlöksklyftor

2 msk chiliflakes, finns i kryddhyllan

SÅS:

2 tsk soja

2 msk teriyakisås

2 msk fisksås

2 msk brun farin

2 msk vatten

TILL SERVERING:

nudlar eller nykokt ris

BEREDNING:

1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan.

2. Skala och kvarta löken. Ansa och grovhacka salladslöken.

3. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.

4. Rosta nötterna gyllene i oljan i en stor stekpanna under omrörning. Ta upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Låt oljan vara kvar i pannan.

5. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes i stekpannan tills det doftar starkt av chili, ca 2 min. Vänd ner kyckling bitarna och stek under omrörning tills de är genomstekta, 4–5 min.

6. Vänd ner nötterna och såsen i pannan. Tillsätt salladslöken och dra pannan från värmen.

7. Servera genast tillsammans med ris eller nudlar.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades först i Femina nr 11/2018. 

Läs även:
Baka med äpplen – 11 goda äppelrecept i höst!

Recept: Glutenfri banankaka med salt pekannötkola

Kanelbullar med choklad

Recept: Sesamstekta kycklinglår

Recept: Kycklingtoast med getost och picklad rödlök

Så bakar du Fabriques goda levainbröd