Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor
1:01

Efter reklamen: Det här ska du tänka på när du handlar – spara tusentals kronor

(1:01)

Slå på ljud

Att få hushållssysslor att gå snabbare och smidigare i vardagen är nog något som många eftersträvar – oavsett om man har det stressigt med familjen och jobbet eller bara för att det är roligare att lägga tid på andra saker än matlagning och städning.

Nu sprids det ett enkelt tips som kan göra den vanliga pastakokningen lättare. Sociala medier-appen Tiktok är stället där många delar med sig av sina bästa tips och tricks, och ber andra att dela med sig av sina. På frågan "Visa mig ett lifehack som du såg av en slump en gång och som nu är en del av din vardag" visar Tiktok-användaren Shannon, som tidigare blivit viral för sina olika köksknep, hur hon silar sin pasta.

Så gör du smarta knepet med pastavatten

I klippet visar Shannon först hur de flesta silar bort pastavatten – de ställer ner durkslaget i vasken och häller i pastan medan allt pastavatten rinner bort. Därefter hälls pastan oftast tillbaka i kastrullen igen innan det är dags att servera eller blanda i sås. Men med Shannons knep försvinner ett steg. Hon visar nämligen hur hon istället täcker kastrullen med silen som ett lock, och silar ut pastavattnet på det sättet, utan att behöva hälla ut pastan ur kastrullen.

@athomewithshannon

How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Sajten Purewow har testat knepet som väcker uppmärksamhet på appen, och intygar att det fungerar – men höjer samtidigt ett varningens finger. Genom att sila vattnet med durkslaget överst blir det lite större risk att göra sig illa på de varma vattenångorna, så var försiktig när du häller bort vattnet!

Kändiskockens oväntade grillknep – för perfekt tillagning

Mest läst