Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Här är Systembolagets öppettider under midsommar 2021

26 apr, 2021 
Systembolagets öppettider midsommar
Ringdans, sill och nubbe hör midsommar till. Men när är det dags att inhandla drycken? Här är Systembolagets öppettider under midsommarhelgen.
Annons
Guide: Så gör du enklaste kransen i midsommarBrand logo
Guide: Så gör du enklaste kransen i midsommar

Årets ljusaste högtid väntar runt hörnet! Midsommar ses för många som startskottet på sommaren och början på semestern. En högtid som vi gärna firar i goda vänners lag med festlig midsommarmat och dryck.

I den stressiga dimman av matplanering och kransbindning gäller det dock att hålla koll på Systembolagets öppettider. Särskilt om den traditionsenliga snapsen ska inhandlas till festligheterna, vill säga.

Öppettiderna ser nämligen annorlunda ut under midsommarhelgen. Torsdagen 24 juni är sista dagen att inhandla midsommardrycken i år. Här ser du helgens tider att hålla koll på:

Systembolagets öppettider midsommar 2021

Onsdag 23 juni:

Samtliga butiker i Sverige är öppna minst kl. 10-18, merparten till kl. 19 eller 20.

Annons

Torsdag 24 juni:

Samtliga butiker i Sverige är öppna minst kl. 10-18, merparten till kl. 19 eller 20.

Fredag 25 juni (Midsommarafton):

Stängt

Lördag 26 juni (Midsommardagen):

Stängt

Snaps på midsommar
Snaps och andra drycker hör för många midsommaren till. Men förbeställ gärna eller boka hemleverans för att slippa trängsel i butiken.

Undvik trängsel på Systembolaget under midsommar

Under coronapandemin har Systembolagets försäljning ökat kraftigt och till midsommar väntas miljontals besökare. Därför är det fiffigt att förbeställa sina varor via Systembolagets hemsida eller via telefon. På så vis kan du hämta upp varorna i närmsta butik och slippa både kö och trängsel.

Du kan även söka efter din butik via Google Maps. Under rubriken ”Populära tider” kan du se när det är som mest folk i butiken, och därför välja en lite lugnare dag eller tid.

Beställ hemleverans från Systembolaget

Ett ännu bättre sätt att undvika trängsel är att få dina varor hemkörda till dörren. Systembolagets mål för 2021 är att alla städer i hela Sverige kan beställa hemleverans av sina drycker.

Idag finns hemleverans i följande delar av landet:

  • Mälardalen (Arboga, Eskilstuna, Kolbäck, Kvicksund, Kungsör, Köping, Mariefred, Stallarholmen, Strängnäs, Strömsholm, Torshälla, Valskog, Västerås, Åkers styckebruk.)
  • Skåne län
  • Stockholms län
  • Uppsala län
  • Västerbottens län
  • Västernorrlands län
  • Västra Götalands län

Du kan räkna med att det normalt sett tar 3-5 arbetsdagar att få din leverans inom Stockholm, och 4-6 leveransdagar inom övriga Sverige. Det skriver Systembolaget på sin hemsida.

Annons